Polissymbol på höger arm på en polisuniform.
Foto: Johan Nilsson/TT.

Flera gripna för grovt rattfylleri vid Summer Meet

Flera personer misstänks för grovt rattfylleri och polisen har det senaste dygnet omhändertagit 55 personer för fylleri i samband med Summer Meet i Västerås.

Under fredagskvällen och natten mot lördag har flera personer åkt fast för rattfylleri. De flesta anmälningar handlar om grovt rattfylleri. 

En 54-årig kvinna var så berusad att hon inte kunde göra något utandningsprov när polisen grep henne efter att hon kört bil på Hällaparkeringen i Västerås. Hon fick därför följa med till akuten för att ta ett blodprov och i väntan på provsvar fick hon sedan sova ruset av sig i polisens arrest.

På Arosvägen i Västerås stoppades en 29-årig bilist i natt. Han hade 1,78 promille alkohol i blodet och misstänks för grovt rattfylleri och även olovlig körning eftersom han inte hade något körkort.

Under det senaste dygnet har polisen omhändertagit 55 personer för fylleri i samband med bilträffen Summer Meet. Det är något färre personer jämfört med tidigare års bilträffar, uppger vakthavande befäl Thomas Gustafsson vid polisen i Västmanland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".