• Arjeplog kommun har så ansträngd ekonomi att de nu ber medborgarna om hjälp med en del underhåll, som att klippa gräs till exempel. Barbro Jacobsson tycker att fler kommuner borde göra likadant:

  Kan du tänka dig att jobba ideellt för din kommun?

 • FATTIGDOM. Karin Torun har arbetat utomlands och ofta blivit tillfrågad om det finns fattigdom i Sverige. Svaret var alltid ja - men den är dold. Bo Lindén tycker däremot att det är bortskämt prat: 

  Hur definierar du fattigdom? Och finns det i Sverige idag?

 • PENSIONER. Regeringen ska sänka skatten för pensionärer, vilket kommer resultera i 50 kronor mer i plånboken i månaden för dem. Kerstin Svensson och Kristina Öberg tycker att summan är hånfullt liten: 

 • Järfälla kommuns kollo arrangeras av Svenska Missionskyrkans Ungdomar som kräver att deltagarna blir medlemmar, enligt Ekot. Anders Bergstedt tycker att kyrkan ofta får axla ansvar som det sociala borde ta:

  Får kyrkan och andra ideella organisationer ta för stort ansvar i samhället?

 • Hälften av alla långtidsarbetslösa får aldrig någon hjälp av Arbetsförmedlingen, rapporterar DN. Mauri Eira har hamnat i Arbetsförmedlingens händer tre gånger och tycker aldrig att han har fått hjälp:

 • Polisens nalle-efterlysning:

  Kalina Toneff upplevde sig bortprioriterad av polisen när hennes bil blev stulen. Därför reagerade hon när hon läste nyheten om att polisen i Södermalm hade tid att efterlysa en nalle på Facebook:

  Har du förtroende för polisen?

 • Frida, 25, rasar i vikt eftersom hon inte har råd med mat. Hon söker ständigt jobb men får bara strötimmar här och där. Månadslönen när hon träffade reportern för P1:s program Kluvet land var 2600 kronor.


  Känner du igen Fridas verklighet? Hur vanlig är hennes typ av situation i din omgivning?

 • Välgörenhet och skänkta pengar spelar allt större roll i den svenska välfärden, visar P1-programmet Kalibers granskning. Vårdcentraler och socialtjänsten hänvisar till ideella organisationer när deras resurser inte räcker till.

  Hur stor funktion tycker du att välgörenhet ska ha i välfärden?

 • Vanvårdade barn får ingen ersättning

  Elias Markevärn är en av alla före detta styvbarnen som som utsattes för övergepp när han var liten. När regeringen berättade att det inte blir någon ersättning till drabbade kändes det som att "tio stora starka hästar sparkade bakut rakt i bröstkorgen", berättar han i Ring P1.

  Borde staten ge pengar till de vanvårdade barnen?

 • Christina Janson från Vaxholm tycker att samhället blivit så datoriserat att äldre diskrimineras. En äldre person som kanske både ser och hör dåligt får svårt att klara sig själv:

  Har du exempel på när datoriseringen går till överdrift?

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista