• Nya sedlar

  Kvinnorna är värda 620 kronor och männen 1250. Världskändisar som Astrid Lindgren borde hamnat på de dyrare sedlarna, menar Gun.

 • FACKET. Flygbolaget Ryanair har under den senaste tiden fått stark kritik för piloternas arbetsförhållanden. Passen är för långa och osäkerheten stor, hävdar de. Men då många är rädda att förlora jobbet om de öppet kritiserar ledningen, har man nu startat ett helt anonymt nätverk som ska driva fackliga frågor.

  Dessutom har det kommit rapporter från bemanningsanställda som inte vågar engagera sig fackligt av rädsla för att förlora sina uppdrag, skriver P4 Göteborg.

  Vad tycker du, har det blivit lägre till tak på arbetsmarknaden? 

 • GENERALDIREKTÖRER. Nio före detta generaldirektörer arbetar i dag på Regeringskansliet. De behåller sina direktörslöner, men har fått andra arbetsuppgifter. Snart får de sällskap av Arbetsförmedlingens Angeles Bermudez-Svankvist. Bo ringde in och ifrågasatte de höga lönerna, och tyckte att direktörerna borde söka nya jobb som alla andra. 

 • VÄLJARSYMPATIER. Stödet för Sverigedemokraterna ökar. Per Erlandsson tror att ökningen bland annat beror på att varsel och arbetslöshet skapar en oro i samhället.

  Varför ökar SD, tror du?

 • IKEAKATALOGEN. I den Saudiarabiska utgåvan av Ikeakatalogen har de flesta kvinnor antingen klippts bort eller retuscherats om till män. Helt rätt om det är det som ger mest vinst, tycker André Ekk:

  Gör Ikea rätt som anpassar sig till Saudiarabiska marknaden eller borde de stå upp för jämställdhet?

 • Socialdemokraterna presenterade tidigare i veckan en affärsplan för Sverige, vilket vållade debatt. Aftonbladet skriver att ordvalet tyder på ett nytt språkbruk inom partiet med mer fokus på näringslivet.

  Vad tycker du om ordet affärplan? Har sossarnas ett nytt språkbruk?

 • RIKSDAGSÖPPNING. Både kungen och kyrkan spelar en stor roll vid den årliga riksdagsöppningen. Humanisterna och Republikanska föreningen protesterar: Varför kyrkan om staten är sekulär? Och en icke-folkvald monark i en demokrati?

 • JAS. Kostnaden för den nya upplagan av Jas Gripen kommer att bli runt 90 miljarder, enligt Ny Teknik. En dum utgift, tycker Eva Parell:

  Vad tycker du om satsningen på Jas?

 • Efter Tillväxtverket-avslöjandet:

  MYNDIGHETER. Tillväxtverket har lagt 7,5 miljoner på bland annat spavistelser och lyxmiddagar, vilket gör Stefan Klåvus förbannad. Han tycker att vi borde sänka skatten och lägga ner ett antal myndigheter:

 • VAPENLAGAR. Simon Åslund tycker att både skjutningarna utanför Denver förra veckan och på Utöya för ett år sedan borde tala för en förändring av vapenlagarna: 

 • LÖNEKLYFTOR. Distriktsläkaren Anders Källgård tycker att Läkarförbundet borde strunta i att förhandla för löneförhöjning i år. Lena Hjelte stöttar helhjärtat:

 • RESTAURANGJOBB. "Momssänkningen fick oss att anställa", skriver restaurangföretagare i Svenska Dagbladet. Lennart Holmqvist läste inlägget och tycker att de politiker som vill höja momsen igen borde ställas mot väggen.

  Vad tycker du om den sänkta krogmomsen?

 • KRISFOND. Inger Isberg är trött på den "gråtvals" som hon tycker kommer från lantbrukare när vädret inte är optimalt. Och hon tycker absolut inte att staten ska ge bidrag på grund av regnet.

  Ska staten ge katastrofpengar till bönder som drabbats av regnet?

 • Apropå Reinfeldts jobbpakt:

  JOBBPAKT. Fredrik Reinfeldts förslag om en jobbpakt är helt förkastlig, tycker anarkisten Gunnar Eriksson. Enligt honom är det aldrig bra när staten, kapitalet och facket drar åt samma håll.

 • "Allemansrätten betyder att även barn utan rika föräldrar ska kunna bada", skriver Jonna Sima i en ledare på Aftonbladet. Hon tycker att allemansrätten hotas när markägare börjar ta ut avgifter på stränder och i skidspår.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista