Misstänkt mord på pojkar i Sigtuna

Måndag 19 september 2011 hittades två bröder, 4 respektive 8 år gamla, döda i vattnet vid Munkholmen i Sigtuna. Samma dag anhölls deras mamma, misstänkt för att ha dödat barnen.
Här samlar vi vår rapportering om tragedin.

 • Den kvinna som i höstas dränkte sina två söner i Sigtuna är på väg att utvisas till hemlandet Kenya, skriver Aftonbladet. Hon dömdes i mars till sluten psykiatrisk vård och livstids utvisning för morden på sina barn. Hon kan redan nu, mindre än tre månader senare, bli fri.

 • Sigtunamord

  Den 31-åriga kvinna från Sigtuna, som dömts för mord på sina två söner SKA utvisas. Kvinnan hade överklagat utvisningsbeslutet, men hovrättens beslut, som kom för en halvtimme sedan, ändrar inte tingsrättens dom

 • Den 31-åriga kvinna från Sigtuna, som erkänt att hon dödat sina två barn, döms för mord till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsporövning. Kvinnan, som dränkte sina två söner i Mälaren, lider av en allvarlig psykisk störning.

 • Även Socialstyrelsens rättsliga råd anser att den 31-åriga kvinna från Sigtuna, som erkänt att hon dödat sina två barn, är allvarligt psykiskt sjuk och ställer sig alltså bakom den tidigare utredningen. Det rapporterar TT.

 • Nu ska Socialstyrelsens rättsliga råd granska det psykiska tillståndet för den mamma som i höstas mördade sina två söner i Sigtuna.
  En tidigare undersökning konstaterade att mamman var allvarligt psykiskt störd både när hon dränkte pojkarna och vid undersökningstillfället.

 • SIGTUNAMAMMAN I RÄTTEN

  Under onsdagen inleddes rättegången mot den kvinna i Sigtuna som erkänt att hon dödat sina 4 och 8 år gamla söner. I förhör berättar den 31-åriga kvinnan hur hon knuffat sönerna i vattnet. Upplandsnytt har rapporterat direkt från Attunda tingsrätt.

 • SIGTUNA

  Rättsprocessen kring dubbelmordet i Sigtuna i höstas har i dag gått ett steg vidare. Den 31-åriga kvinna, som erkänt att hon dödat sina två söner i september, har i dag åtalats för två fall av mord.

 • Den mamma från Sigtuna som erkänt att hon tagit livet av sina två barn lider av en allvarlig psykisk störning, enligt den rättspsykiatriska undersökningen.

 • Den mamma från Sigtuna som erkänt att hon dödat sina två söner misstänks vara allvarligt psykiskt störd. Det visar en första kontroll.

 • Märsta

  Sätunakyrkan i Märsta var fullsatt när en minnesceremoni hölls i dag för de två pojkar som mördades i Sigtuna. Många tände ljus för att hedra minnet av barnen.

 • Socialstyrelsen kommer att granska hur socialförvaltningen i Sigtuna kommun hanterar ärenden som gäller barn. Det bland annat med anledning av det misstänkta dubbelmordet på två pojkar i Sigtuna, där deras mamma erkänt att hon dödat dem.

 • De båda pojkarna, fyra och åtta år gamla, som i måndags hittades döda vid en brygga i Sigtuna hade varit frånvarande från både skola och förskola i en månad. Eva Hamberg, trygghetschef hos Sigtuna kommun menar att både skola och de sociala myndigheterna i Sigtuna följde de rutiner som fanns.

 • Sigtuna

  Skolan där en de två döda pojkarna i Sigtuna gick hade gjort en så kallad orosanmälan till socialtjänsten. Det bekräftar skolledningen för Upplandsnytt. Anledningen ska ha varit att pojken inte dykt upp efter sommarlovet.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista