• Den unga kvinna som var huvudvittnet i det så kallade Vaksalamordet begär nu att Högsta domstolen prövar domen. Svea hovrätt friade den 22-årige misstänkte mannen och menade att den unga kvinnans utpekande inte var tillförlitligt. Kvinnan överklagar nu den del av domen som gäller dödshot och övergrepp i rättssak.

 • 22-åringen som tidigare dömts för mordet i Uppsala julhelgen 2011 friades idag av Svea hovrätt. Hovrätten har kommit fram till att den bevisning som åklagarna har presenterat i målet inte är tillräcklig för en fällande dom.

 • Nu kommer mer kritik i spåren efter Vaksalamordet i Uppsala förra julen. Huvudvittnets mamma menar att hennes dotter, som är i övre tonåren - och som såg 26-åringen skjutas ihjäl och sedan själv hotades av gärningsmannen - har utsatts för en orimlig press och kränkning i rättegångarna.

 • Madeleine Leijonhufvud, straffrättsprofessor emerita är kritisk till att Leif GW Persson - nu senast i SVT-programmet Veckans brott i går - tagit upp fallet med det så kallade Vaksalamordet på en 26-årig man i Uppsala förra julhelgen. Hon menar att det är olämpligt att Leif GW Persson i sina uttalanden kan uppfattas ta ställning i skuldfrågan - innan dom fallit.

 • 22-åringen som tidigare dömts för mordet på Vaksalagatan i Uppsala förra julen har i dag försatts på fri fot av Svea hovrätt. Det finns inte längre skäl att hålla honom häktad, enligt rätten.
  – Allt talar väl för att han blir frikänd, säger åklagaren Anne Sjöblom.

 • Som vi berättade i går drar rättegången i hovrätten kring mordet på Vaksalagatan i Uppsala förra julen ut på tiden eftersom ett vittne håller sig undan och rätten inte vill låta ett skrivet vittnesförhör ersätta det. Och nu har också kriminologen och den nyligen pensionerade professorn vid polishögskolan, Leif GW Persson, intresserat sig för fallet. Bevisningen är för tunn för fällande dom, hävdar han.

 • Förhandlingen i hovrätten gällande mordet på Vaksalagatan i Uppsala förra julen, har inletts under tisdagen. Åklagarna yrkar på att hovrätten skärper straffet som blev 16 år för mord och grovt övergrepp i rättssak för den åtalade 22-åringen. Men försvarsadvokaten pekade på brister i den tekniska och rättsmedicinska bevisningen som han anser finns.

 • 16 års fängelse för mord. Det blev domen i Uppsala tingsrätt för mordet på den 26-årige man som sköts till döds tidigt på morgonen på annandagen, i Uppsala. Och för att skytten också ska ha hotat ett vittne till mordet.

 • I går avslutades rättegången om mordet på Vaksalagatan i centrala Uppsala under julhelgen. Åklagarna i målet berättar att de har haft svårt att få folk att vittna. Nu berättar de också hur tuff polisutredningen varit, där man stördes av att det hela tiden pågick en parallell mordutredning - på gatan.

 • Idag avslutades rättegången om mordet av en 26-årig man i en lägenhet på Vaksalagatan i Uppsala på annandagen 2011. Åklagaren yrkar på fängelse mellan 15 och 18 år för den misstänkte 21-åringen och försvaret menar att han borde frikännas.

 • När rättegången om mordet på Vaksalagatan i Uppsala under julhelgen avslutas i dag, blir det utan ett av åklagarens viktigaste vittnen. Den kille som vittnat i polisförhör om att han lämnat ut portkoden till huset där mordet skedde till den mordmisstänkte 21-åringen strax före mordet - har nämligen lämnat landet utan att vittna.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista