• Veckans Upplandsprofil Lina Gidlund, som är verksamhetschef på Diskrimineringsbyrån i Uppsala, anser att samhället inte bidrar så mycket som de borde till deras verksamhet. Nästa år firar de tioårsjubileum men det är inte säkert hur länge de kommer kunna fortsätta. 

 • Veckans Upplandsprofil heter Johan Carlsson och är generaldirektör för nya Folkhälsomyndigheten. På sin nya post vill han framförallt jobba med att utjämna de skillnader som finns i hälsa mellan olika grupper i samhället.

 • Han beskriver sig själv som nyfiken och hungrig. En ung man från Uppsala som alltid varit intresserad av sin omvärld, ett intresse som gjorde honom till journalist och som har gjort att han idag är känd som programledare för Rapport på SVT.

 • Veckans upplandsprofil är basketproffs, personlig tränare och gladiatorn Bullet. Hon började styrketräna redan som 13-åring och brinner för att tävla. Sen i höstas är hon en av stjärnorna i Sallén basket och just nu håller hon på att gör sig hemmastadd i Uppsala.

 • Anna Brolin är uppvuxen i en idyll i Enköping, hon har själv spelat både golf och tennis på hög nivå men karriären gör hon som sportjournalist. Nyss kunde du se henne leda fotbollsgalan och i sommar går en yrkesmässig dröm i uppfyllelse.

 • Hon fick pris på idrottsgalan i Uppsala efter vinsten i allsvenskan med Uppsala Volleybolls herrar.  Hon har alltid en plan och när hon gör något, vill hon något så gör hon det helhjärtat.

 • Genom hela uppväxten kallades han Putte, i tonåren väcktes rockstjärnedrömmarna i Enköping och nu är han en twittrande hovreporter på Ekot där han har gjort exklusiva intervjuer med både kungen och kronprinsessan.

 • Mats Kirestam har oftast polisuniform på jobbet och har alla sina viktiga dokument inlåsta i ett kassaskåp. Han är uppvuxen i Skåne men nu både bor och jobbar han i Uppsala. Han tycker att Uppsalapolisen har bra koll på brottsligheten i Uppland och ser samverkan med grannlänen som sin närmsta utmaning.

 • Onsdag 30 oktober

  Veckans Upplandsprofil heter Lena Åberg Frisk. Hon är VD för Fasching, skandinaviens största scen för jazz och så är hon festivalansvarig för Stockholms Jazzfestival. Hon tror på att vara i ständig rörelse och ser sig som en stämningssökare.

 • Tove Lifvendahl engagerade sig politiskt redan som trettonåring, senare blev hon ordförande för moderata ungdomsförbundet. Möjligheten att få egna barn gör att hon känner sig nöjd i livet, och hon är inte rädd för att ta konflikter. Det kan vara bra i nya jobbet som politisk chefredaktör på Svenska Dagbladets ledarredaktion.

 • I juni nästa år lägger han ner sin stav och lämnar över titeln som Svenska kyrkans ärkebiskop, men än är han inte klar med jobbet. Denna veckas Uppandsprofil heter Anders Wejryd och han pratar om att engagera sig i omvärlden och om att gå vidare.

 • Veckans Upplandsprofil är född på femtiotalet och därifrån kommer också den musik han spelar och lever. Han har bott länge i Bålsta men är nu tillbaka i Stockholm, när han inte håller på att fixa med sin nya restaurang förstås - Be Bop A Luba heter den och finns mellan Uppsala och Enköping. Men mest känd är han kanske fortfarande som sångare i the Boppers, trots att han slutade för 20 år sen. Han heter Peter Jezewski.

 • Han är byggarbetaren, som blev restaurangarbetare, som blev restaurangägare och som nu vill starta inte bara nya restauranger, utan något mycket större. Han beskriver sig själv som sansad, glad öppen och trevlig, men säger att han ofta uppfattas som väldigt tuff. Han är Vahik Abrami, vd för Fullerö Park.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista