• Rikspolisstyrelsen har missat att förnya ett avtal för utrustningen i Polisens videobilar, som används för att spela in när förare överträder hastighetsgränser eller begår andra körfel. Det gör att Uppsalapolisen inte har alla medel till hands nu under den trafikintensiva påskhelgen.

  Den här nyheten bygger på ett lyssnartips.
  Tipsa på 018-17 40 40 eller p4uppland@sverigesradio.se

 • Problemen med sönderslagna busskurer och reklamskyltar i Uppsala har accelererat den senaste tiden. Än har polisen inte lyckats gripa någon för dåden, som kan vara organiserade.

  Den här nyheten bygger på ett lyssnartips. Tipsa du också på 018-17 40 40 eller p4uppland@sverigesradio.se

 • Den miljözon som Uppsala kommun förra året införde i stans centrala delar är olaglig. Det hävdar nu länsstyrelsen i Uppsala, som menar att kommunen inte hade rätt att besluta i frågan, utan att det är länsstyrelsen själv som i så fall ska ta ett sånt beslut.

 • Nu kräver Uppsala universitets tre vicerektorer att rektorn Eva Åkesson avgår. Det är hennes sätt att leda universitetet som kritiseras.
  – Jag har inga planer på att avgå, svarar Eva Åkesson.

 • Funktionshindrade elever som får stå och vänta på taxibilar som inte håller tiden är ett återkommande problem i de avvikelserapporter för bland annat skolskjutsen för barn och ungdomar med särskilda behov som Upplandsnytt har granskat. För vissa barn, som är beroende av fasta rutiner, skapar förseningarna stora problem.

 • Personal och elever på Stavby skola, 2,5 mil utanför Uppsala, är ledsna och upprörda över att Uppsala kommun beslutat att sparka deras rektor Roger Andersson.

 • Funktionshindrades möjlighet till social samvaro kan komma i kläm när gruppboenden som drivs av kommunen går över i privat regi. Då utestängs de från aktiviteter som ordnas av kommunen.

 • Rektorn för skolorna i Gåvsta och Stavby, Roger Andersson, har fått sitt rektorsförordnande uppsagt av Uppsala kommuns grundskolechef Lars Romanus - ett förordnande som förnyades så sent som i maj i år.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista