Marie Dahlin (S) Foto: Oskar Lodin / Sveriges Radio
Marie Dahlin (S) Foto: Oskar Lodin / Sveriges Radio

Marie Dahlin (S): Välfärdspartiet var medvetna om premisserna

1:20 min

Socialdemokraternas ordförande i Vänersborg, Marie Dahlin, säger att det är tråkigt att Välfärdspartiet väljer att hoppa av samarbetet med S, MP och C.

Anledningen till avhoppet är att Välfärdspartiet inte är nöjda med hur posterna i nämnderna ska fördelas. Partiet har bara erbjudits en post i kommunstyrelsen.

Men Marie Dahlin säger till P4 Väst att Välfärdspartiet vetat om redan från början att det bara rörde sig om en plats i KS.

– Välfärdspartiet har varit medvetna om att de inte tar något av egen kraft och att få en plats i kommunstyrelsen är ändå det sista avgörandet innan det går upp i fullmäktige.

– Det här har vi sagt från början, så det har Välfärdspartiet vetat om.  

Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Centerpartiet kommer att fortsätta styra tillsammans, men nu med 22 mandat istället för 24.

– Sedan vet vi inte vad som händer om Välfärdspartiet väljer att gå ihop med någon annan, men det får vi ta ställning till då, säger Marie Dahlin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista