Fotboll

Premiärförlust för FC Trollhättan

1:21 min

Trollhättan förlorade premiären hemma mot Husqvarna med 1-3. Tre fasta situationer där Husqvarna var starka var det som avgjorde.

FCT började bra och hade första läget men Besart Zeqiris hade inte tillräckligt tryck i avslutet. Det hade Husqvarna som var starka på två fasta situationer och tog ledningen med 2-0 först en hörna som nickades in och sedan efter en frispark där FCT var passiva.

– Vi var aldrig inne i duellerna utan blev passiva, säger Daniel Stanisic.  Vi tar frisparkar i fel lägen, även jag menar Daniel.

0-3 kom också det på en fast situation i andra halvek och då hjälpte det inte att Josef Daoud reducering var snyggt, det kom för sent.

– Vi började bra och hade vi satt det första läget hade det blivit en annan match, nu det blev det en mental motgång när Husqvarna gjorde två mål. Vi visste att de är starka på sådana situationer med vi kunde inte stå emot, säger Jesper Ljung tänare i FCT.

Nykomlingarna Husqvarna imponerade där Johan Karlefjärd med fotbollsrötter i Billingsfors var bra. FCT rullade bort men kom inte till några klara målchanser mot ett storväxt försvar som spelade säkert. Husqvarna var tyngre och effektivare och FCT såg osäkra ut när de fick jaga i underläge.

Matchen spelades på kontsgräset på Sahara som planen kallas på Edsborg i Trollhättan.