• Konkurrent har inte längre lägsta budet .

  Apoteket AB har vänt sig till Förvaltningsrätten för att riva upp det senaste avtalet om dosmedicin i Västra Götalandsregionen. De rättsliga turerna kan också få konsekvenser i Halland.

 • Personalen fick fixa extradoser

  Apotekstjänst har under hösten inte levererat extradoser eller medicin som kommer i hela förpackningar. Personalen som ska se till att de gamla och sjuka får sin medicin har fått lösa problemen på egen hand. Enligt företaget fanns extraleveranserna inte med i underlaget till upphandlingen.

 • Halland

  Nu har Apotekstjänst kommit överens med Västra Götaland om att fortsätta leverera färdigdoserad medicin där. Enligt Region Halland gäller uppgörelsen inte här - trots att de båda regionerna upphandlat tjänsten tillsammans.

 • dosmedicin

  Region Halland går vidare i en ny rond om den färdigförpackade dosmedicinen. De två företag som konkurrerade med Apotekstjänst i upphandlingen ska nu få frågan om de kan leverera medicin fram sommaren 2015.

 • 1 av 3
  2 av 3
  3 av 3
  Halland

  Region Halland blir först ut i Sverige att åberopa en EU-artikel för samhällsviktig tjänst. På onsdagen röstade ett enigt regionfullmäktige igenom förslaget om att leveransen av de portionsförpackade medicinerna ska skyddas genom en artikel i EU-lagen.

 • Halland

  Så till turerna runt upphandlingen av dosmedicin. Det vill säga färdigpackade mediciner för äldre, sjuka och handikappade. Region Halland kommer nu att ta kontakt med konkurrenterna till Apotekstjänst, som är det företag som har det nuvarande avtalet om dosmedicin.

 • Halland

  Nu ger sig statliga Apoteket AB sig in i debatten om dosmedicinerna i Region Halland. Alla ledamöter i Regionfullmäktige har fått ett brev från bolaget inför mötet där man förmodas säga ja till ett nytt avtal med privata Apotekstjänst.

 • Halland

  Ett konkurrerande bolag reagerar kraftigt på att Region Halland vill teckna ett nytt och mer lukrativt avtal med kritiserade Apotekstjänst om dosläkemedel.

 • Halland

  Det gjordes fel i samband med att Apotekstjänst AB tog över efter det statliga Apoteket. Det säger nu regionens ordförande Gösta Bergenheim (M). Hur de ska lyckas klara situationen vet han ännu inte: "Vi vill köpa mer tid"

 • Vård

  Hårt kritiserade Apotekstjänst AB hotar att stoppa leveranserna av medicin om bolaget inte får mer betalt. Samtidigt säger Västra Götalandsregionens styrelseordförande Gert-Inge Andersson att de vill bryta avtalet.

 • Halland

  Det fortsätter att kärva runt privata Apotekstjänst ekonomi. Region Halland vill nu ta till en EU-lag för gå förbi upphandlingen och skjuta till mer pengar till bolaget.

 • 1 av 4
  2 av 4
  3 av 4
  4 av 4
  Halland

  Beställda mediciner i dosförpackningar som inte levereras av Apotekstjänst på avtalad tid ställer fortfarande till med stora problem. En som drabbats är Lars-Olof Andersson i Halmstad som lovats nödvändig dosmedicin till sin diabetessjuka hustru tidigt igår, men då fanns ingen hämta.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista