Falkenberg-AIK 2-3

AIK-spelare i bråk efter segern

1:37 min

Först sköt han AIK till en 3-2-seger mot Falkenberg. Efter slutsignalen tog tvåmålsskytten Carlos Strandberg strypgrepp på lagkamraten Daniel Sundgren.

– Det är inte okej ur något perspektiv, säger AIK-tränaren Rikard Norling.

I slutminuten av matchen på Falkenbergs IP startade konflikten mellan den store anfallaren Carlos Strandberg och vänsterbacken Daniel Sundgren. 

– De var oense om hur vi skulle spela i en viss situation, säger AIK-tränaren Rikard Norling.

Efter slutsignalen hettade det till rejält mellan AIK-spelarna. Bråket kulminerade med att Carlos Strandberg grep tag med båda händerna runt Daniel Sundgrens nacke och hals.

– De har temperament båda två. Och det kan bli höga testostereonnivåer när det brinner till på vissa unga juveler, säger Norling.

Efter det gick den göteborgske anfallaren, som är inlånad från CSKA Moskva, runt på gräset och var arg medan laget försökte samla sig och rada upp sig för att fira segern och tacka supportrarna på kortsidan.

Både Strandberg och Sundgren gick förbi journalisterna ut till spelarbussen utan att vilja prata.

– Det får uttala sig på hemsidan och så i stället, säger Norling. De är inte redo att ställa sig här inför er nu. Det är unga killar och man får förstå det. Det får bli så nu.

Så här säger den nytillträdde AIK-tränaren om skandalscenerna på Falkenbergs IP:

– Jag har bara fått händelsen berättad för mig. Men när jag ser det kommer jag säkert att se något som inte hör hemma på en fotbollsplan överhuvudtaget, varken mellan motståndare eller medspelare. Men nu har de tagit varandra i hand. Jag har sagt det till dem och de inser att de har gjort något som inte är okej ur något perspektiv.

Innan de började bråka var både Daniel Sundgren och Carlos Strandberg starkt bidragande till att Rikard Norlings lag vann andra raka segern denna vecka. Sundgren spelade fram till två mål och Strandberg gjorde två.

Drygt en vecka har gått sedan Rikard Norling tog över tränarjobbet efter Andreas Alm. Starten i AIK kunde inte ha blivit så mycket bättre.

Efter den stadiga derbysegern mot Djurgården kom en lite vingligare vinst i Falkenberg. Men de två segrarna innebär att det nu bara skiljer fyra poäng upp till serieledande IFK Norrköping.