• Två tåg kolliderade i Bangladesh.
  Bangladesh

  Minst 16 personer har omkommit i samband med att två tåg kolliderat utanför staden Brahmanbaria i östra Bangladesh.

 • Mohamed Yousef blev knivhuggen. Trångboddhet och knappa resurser leder till bråk.
  • De rohingyiska flyktingarna i Bangladesh har överlag ett dåligt hälsotillstånd, det rapporterar Läkare utan gränser. Rohingyerna tvingades fly för drygt två år sedan, när Myanmars militär fördrev dem i vad FN kallat en etnisk rensning. Död, våldtäkt och nedbrända hus var metoderna för att tvinga iväg muslimerna.
  • Över 700 000 kom på kort tid över gränsen till Bangladesh, dit flera hundra tusen redan fanns i läger. Biståndsorganisationen Läkare utan gränser driver ett fältsjukhus till rohingyer.
  • Vår migrationskorrespondent Alice Petrén har besökt organisationens fältsjukhus utanför flyktinglägret Balukhali.
 • Kollage på utsidan av distriktskontoret i Cox's Bazar och Kamal Hossein.
  EKOT PÅ PLATS

  Bangladesh tänker sätta upp stängsel runt rohingyaflyktingarna i södra Bangladesh. Det handlar om cirka en miljon människor, som lever i läger där. Vice regionchefen för distriktet Cox's Bazar, Kamal Hossain, säger att stängslen är ett krav från lokalbefolkningen i området. Spänningarna har ökat sedan en lokalpolitiker dödades på sensommaren och rohingyer pekades ut som skyldiga och dödades.

 • Bangladesh Rohingya
  Muslimska rohingyer

  Över hälften av de muslimska rohingyerna, som Burmas militär rensade ut ur landet och tvingade på flykt till Bangladesh, är barn. Det handlar om ungefär en halv miljon barn, som lever i flyktinglägren i det nya landet.

 • Nayapara Rohingya refugee camp in Cox's Bazar,
  Bangladesh

  Beslutet att bygga höga taggtrådsstaket runt de läger där över 700 000 rohingya-flyktingar lever i Bangladesh får nu hård kritik från bland annat FN och flera människorättsorganisationer.

 • Flyktingläger för rohingyaflyktigar i Bangladesh.
  Efter mord på lokalpolitiker

  Bangladesh regering stänger ner all mobiltelefoni för närmare en miljon muslimska rohingyer. Sedan rohingyerna fördrevs av Burmas regim lever de som flyktingar i mycket enkla läger på andra sidan gränsen i Bangladesh - etnisk rensning har FN kallat det.
  Mobiltelefonbolagen i Bangladesh har fått order om att sluta sälja telefonkort och stoppa all mobiltrafik för flyktingarna.

 • Rohingyer i flyktingläger i Bangladesh.
  Lever i flyktingläger

  Det har nu gått exakt två år sedan rohingyer i tusental flydde våldet, dödandet och de sexuella övergreppen över till Bangladesh, till det som nu är världens största flyktingläger Cox's Bazar.