• Kongoleser som drivits bort från Angola vandrar genom gränsen till Kongo-Kinshasa.

  Omkring 300 000 kongoleser har tvingats fly från norra Angola sedan början på oktober.

  Myndigheterna i Kongo-Kinshasa har överraskats av anstormningen och många som drivits ut säger att de nu är helt utblottade.

 • I Angola har en politisk maktkamp mellan den nytillträdde presidenten João Lourenço och expresidenten Dos Santos familj trappats upp den senaste tiden. Bland annat har Isabel dos Santos, före detta presidentdotter och Afrikas rikaste kvinna, fått sparken som statlig oljechef.

 • Kongo-Kinshasa har deklarerat en gula febern-epidemi i tre provinser, varav en i huvudstaden Kinshasa. Detta efter att minst fem personer dött av gula febern på senare tid.

 • Ett stort utbrott av virussjukdomen gula febern har pågått sedan årsskiftet i Angola och hittills har cirka 2000 personer insjuknat och minst 250 har dött. Massvaccinationer pågår. Andra länder har också drabbats. Risken är att vaccinet tar slut.

 • Dödens väg i Cuando Cubango. Foto: Klas Lundström/Sveriges Radio

  I dag är Angola en av världens snabbast växande ekonomier. Annat var det under det 30-åriga inbördeskrig som varade från och med Angolas självständighet 1975 fram till 2002. En blodig konflikt som lämnade landet i ett splittrat tillstånd. Men trots 12 år av fred med rikliga oljeinkomster har utvecklingen gått långsamt - framför allt på landsbygden långt ifrån Angolas huvudstad Luanda. Frilansjournalisten Klas Lundström har besökt sydöstra Angola och staden Cuito Cuanavale, även känd som "Afrikas Stalingrad". Där ägde Kalla krigets sista stora slag rum och ärren är många. Reportage av Klas Lundström.

 • Den svenske journalisten Dawit Isaak har suttit fängslad utan rättegång i Eritrea i nästan tretton år. Under veckan har det hållits ett möte med Afrikanska kommissionen i Angolas huvudstad Luanda, som bland annat handlat om mänskliga rättigheter. Bland gästerna fanns Dawits bror Esayas Isaak och företrädarem för Reportrar utan gränser Björn Tunbäck, som har försökt ta tillfället i akt att föra Dawit Isaaks fall på tal. Reportage av Pontus Ahlquist.

 • I Angolas huvudstad Luanda krossades tio människor till döds och 120 skadades i trängsel vid ingången till en sportarena, Cidadela Desportiva stadium, där det hade arrangerats en religiös mässa.