•  Det är stilfullt, det är 1600-talskänsla och det är en unik historia om Sveriges första kvinnliga författare och hennes kamp för frihet och kärlek. Och lite långt....

    Martin Dyfverman recenserar urpremiären på "Efter mitt eget huvud".

  • Det bästa är den vackert och poetiskt skildrade kärlekshistorien mellan Mauritz och Signhild. De unga två i Kumla som längtar ut i världen. Men det håller inte i en film som fastnat i en Nessersk fälla: att göra rörliga bilder av skriven skicklighet. Det tycker vår recensent Martin Dyfverman.

  • Den nya Lasse-Maja musikalen är en fullfjädrad uppsättning. Storslagen och välkomponerad och har klar "Broadway-doft". Det tycker vår recensent Martin Dyfverman om urpremiären i helgen på Örebro teater.

  •       Den här pjäsen är omskakande. Den är både realistisk och absurd på en gång med lysande skådespelarinsatser och ett teaterrum som är genialt nytänkande.

     Martin Dyfverman har sett "De sömnlösas tid" - tillsammans med de unga det handlar om...

  • "Jag målar min himmel orange" Så heter en nyskriven pjäs som handlar om en alldeles speciell förmåga. Nämligen att se ord och saker som färger. Det är en förmåga som betecknas Synestesi, eller intersinnessamverkan. Baksidan är svårigheter att läsa och skriva, liknande dyslexi.

  • Av 92 nominerade kandidater har projektet Järnkraft med Järnboås bygdegårdsförening tagit sig till final i Årets Landsbygdsprojekt. Även 26 smaker i Örebro har tagit sig till finalen och kommer att tävla om Ullbaggen.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista