Assistanshärvan

I Örebro misstänks ett företag i assistansbranchen för omfattande fusk med ersättning från Försäkringskassan. Totalt är 17 personer åtalade för att ha lurat till sig runt fem miljoner kronor. Dessutom misstänks företaget och dess ledning för ekonomisk brottslighet.

  • I den stora rättegången om mångmiljonfusk med asistansersättning som pågår i Örebro erkänner nu flera syskon till den huvudåtalade företagsägaren att de fuskat med sina tidrapporter.

  • Vd:n för det assistansföretag i Örebro som misstänks för mångmiljonfusk visste inget om hur företagets ekonomiska redovisning fungerade. Det hävdade han i rättegången som fortsatte på onsdagen. 

  • Just nu pågår en stor rättegång i Örebro tingsrätt där åklagaren hävdar att de ansvariga för ett assistansbolag med säte i Örebro lurat till sig sju miljoner kronor från staten. Det är inte första gången som fusk i systemet med personliga assistenter avslöjas samtidigt som många är beroende av assistenter för att klara sina liv. Frida Ingham i Örebro är en av dem.

  • När den stora rättegången mot ett Örebro-företag i assistansbranchen inleddes i dag nekade alla åtalade till det omfattande bedrägeri som de åtalas för.

  • Socialstyrelsen har hittat flera brister i kvaliteten och dokumentationen hos ett assistansbolag i Örebro, sedan verksamheten granskats efter en anmälan.

  • Idag åtalades 17 personer som misstänks ha varit inblandade i ett omfattande bedrägeri knutet till assistansföretaget ATS Assistans i Örebro. Bolaget misstänks ha lurat till sig nästan fem miljoner för mycket i bidrag från Försäkringskassan och samtidigt låtit bli att betala nästan två miljoner i skatt.

  • I dag, tisdag, ska åtalet mot de personer som ligger bakom ett assistansföretag i Örebro lämnas in. Misstankarna handlar bland annat om att personer i företaget misstänks ha lurat till sig nästan fem miljoner kronor från Försäkringskassan. De misstänks för grovt bidragsbrott och grovt skattebrott.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista