Rebecka Gabrielsson (FP), Lena Micko (S), och Nils Hillerbrand (MP) är tre av representanterna för Linköpings nya styre. Foto: Raina Medelius/Sveriges Radio
Linköping

Klart med nytt styre i Linköping

6:31 min

Det är nu klart hur Linköpings kommun ska styras de kommande fyra åren. Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Folkpartiet kommer att samarbeta om makten. 

Förhandlingar partierna i mellan har pågått en tid och nu är man alltså överens.  Det blir alltså ett blocköverskridande styre i Linköping de närmsta fyra åren. Socialdemokraterna har nominerat Lena Micko, Kristna Edlund, Eva Lindh och Jakob Björneke till kommunalråd. Folkpartiet och Miljöpartiet har ännu inte nominerat några kandidater till kommunalråd.

Till kommunfullmäktiges ordförande tillika borgmästare har socialdemokraterna nominerat Helena Balthammar. Kommunens nämnder och bolag ska organiseras i rotlar och får varsitt ansvarigt kommunalråd.

En konkret åtgärd som den nya majoriteten bestämt sig för är att riva upp beslutet som redan fattas av kommunfullmäktige om att bygga en ny simhall i Kallerstad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista