Foto: Maria Turdén/Sveriges Radio
Norrköping

S, FP, C och KD ska styra Norrköping

Nu ser det ut att vara klart hur Norrköping kommer att styras under de kommande fyra åren. Vid lunchtid idag ska Socialdemokraterna, Folkpartiet, Centern och Kristdemokraterna presentera en uppgörelse.

Under den gångna mandatperioden styrde Socialdemokraterna kommunen tillsammans med Miljöpartiet och Vänsterpartiet. Vänsterpartiet, som ska ha fått informationen nu under förmiddagen, har redan meddelat att man nu går i opposition och att man är djupt besviken över Socialdemokraternas agerande.

– Socialdemokraterna hade ett val att styra vänsterut eller högerut och de valde högerut. De motiverade sitt besked med att de vill kunna göra blocköverskridande överenskommelser, något som vi aldrig har uteslutit att ett rödgrönt styre där vi ingår skulle kunna göra, säger kommunalrådet Mona Olsson (V) i ett pressmeddelande.

Presskonferensen där uppgörelsen kommer att presenteras hålls klockan 13. Innan dess vill de inblandade inte kommentera innehållet, men Claes Särevall (S), politisk sekreterare, säger att Socialdemokraternas slutgiltiga beslut kommer att fattas på ett medlemsmöte i kväll.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista