Glöm dyra våfflor i skidbacken eller trista dubbelmackor med svettig ost på isen. När sportlovet är här vill vi ha rolig och mättande mat med oss ut i ryggan!
- Perfekt sportlovsmat.
- Kock-Sara delar med sig av sina recept.
En fruktig och smakrik varmrätt som passar hela familjen.
- Och den är billig också!
Trettio kronor för fyra portioner blev resultatet när vår kock Sara Nyström lagade till sin värmande januarisoppa.
- Kocken tipsar!
Genom att göra lasagnen vegetarisk lyckas vår kock Sara få ner portionspriset rejält på sin lasagne. Bra så här i fattiga januari.
- Recept.
Eva-Lott Långberg vikarierar för Sara idag och ger dig recept på parmesankex till förrätt och en syrlig cheesecake med hallonsås till efterrätt.
- Saras vikarie spetsar till det.
Med kaffe, smör och färskost piffar kalaskokerskan Eva-Lott Långberg från Rättvik upp jultallriken.
- Chutney med rödbeta och apelsin.
Överraska gästerna vid julbordet med hemmagjord chutney som förhöjer smaken. Den är sötsyrlig och het och passar till både skinka och köttbullar.
- Förhöjer smaken med citrus och anis.
Idag lagar Sara Nyström en ny variant på den klassiska gubbröran, som i det här receptet får tillbehör med krisp och ny smak.
- Lyxigt, glutenfritt och nyttigt!
I helgen är det första advent och inför det så bjuder Kock-Sara på snittar som är som ett juligt fyrverkeri i munnen.
- Kock-Saras lyxsoppa.
Idag bjuder vi på en lättlagad soppa som värmer, mättar och bjuder på en underbar smakupplevelse. Bröd till det och det blir fest för din gäst.
- Veckans recept med Sara Nyström.
Kåldolmar är en traditionell typ av husmanskost. Men den kan varieras med till exempel lax och färskost.
- På mördeg och med choklad!
Släpp loss fantasin och baka kock-Saras halloweenkakor med barnen. Kakorna är snåla på socker men har hög läskighetsfaktor!
- Så gör du Saras pastasås på sojafärs.
Prova att byta ut köttet mot sojafärs, du kommer att bli överraskad över hur gott det smakar. Toppas med parmesan och voilá!