Sexolog Eira Alanko svarar på dina frågor om sex och samlevnad

Eira Alanko är sexolog och ordförande för RFSU Dalarna. Varje måndag är hon gäst i P4 Dalarna Förmiddag för att svara på just dina frågor om sex och samlevnad.

Här samlar vi alla intervjuer med Eira.

 • Sexolog Eira Alanko bjuder in till besök.

  Som ung kan det vara svårt att söka hjälp om man har funderingar kring sex och samlevnad. Men på ungdomsmottagningen i Falun är mötena enkla, avskilda och trygga. Eira Alanko berättade hur det faktiskt går till när man kommer.

 • Sexolog Eira Alanko reder ut begreppen.

  I dagens P4 Dalarna Förmiddag handlade det dels om samlagssmärtor och om hur man ser på den manliga utlösningen.

  Maila Eira om dina sex -och samlevnadsfunderingar på dalaformiddag@sverigesradio.se

 • Karin från Borlänge var en av dem som var med från start.

  I dag har sexolog Eira Alanko med sig Karin Tesser från Borlänge som var en av dem som tidigt registrerade partnerskap när lagen ändrades 1995.

 • Sexolog Eira Alanko leder dig rätt i samlivet.

  Det är inte bara vid matbordet det finns särskilda etikettsregler. Detsamma gäller när det är dags att ha sex. Så hur ska man tänka och göra när lusten faller på? Vi pratade med vår sexolog Eira Alanko om det här idag.

  Maila dina frågor anonymt till dalaformiddag@sverigesradio.se.

 • Dämpade ångesten med alkohol och droger.

  Falubon Anton Leck, tidigare Hannah, kom förra året ut som transperson. Nu berättar han sin historia och om den utredning som dragits i gång inför det kommande könsbytet.

 • Sexolog Eira Alanko svarar på lyssnarfrågor.

  I P4 Dalarna Förmiddag diskuterades begreppet "hen" och sexolog Eira Alanko menar att det är viktigt att man tänker på hur man bemöter sina medmänniskor.

  Du kan alltid anonymt ställa frågor om sex och samlevnad till Eira. Maila till dalaformiddag@sverigesradio.se.

 • Sexolog Eira Alanko i P4 Dalarna Förmiddag.

  I går avslutade Riksförbundet för sexualupplysning - RFSU - sin tävling i jakt på ett nytt ord för kvinnlig onani. I P4 Dalarna Förmiddag lyftes ett antal spännande förslag upp.

  Maila dina frågor om sex och samlevnad till Eira. Maila till dalaformiddag@sverigesradio.se.

 • Sexolog Eira Alanko tycker att man ska söka hjälp.

  Alla som varit gravida och fött barn vet att underlivet inte blir riktigt sig likt igen efter förlossningen. Så hur är det då med samlag efter och även under graviditeten? I dagens P4 Dalarna Förmiddag delade en lyssnare med sig av sin historia till sexolog Eira Alanko.

  Maila din fråga om sex och samlevnad till dalaformiddag@sverigesradio.se. Du får vara helt anonym.

 • Sexolog Eira Alanko svarar på dina frågor.

  I dag handlar förmiddagsprogrammets sexsnack om de äldre i vårt samhälle. Finns det fördomar kring äldres samliv? Hur lätt är det att som pensionär träffa en ny partner?

  Sexolog Eira Alanko svarar på dina frågor och funderingar. Maila dina frågor om sex och samlevnad till dalaformiddag@sverigesradio.se. Du får vara helt anonym.

 • Viktigt med kommunikation.

  Sex står på schemat när sexologen Eira Alanko besöker P4 Dalarna förmiddag varje måndag och svarar på dina frågor. Idag handlade det om sex utan samlag. Vi måste bli bättre på att kommunicera så att vi kan ge varandra njutning, säger Eira.

  Har du någon fråga till Eira om sex och samlevnad? Maila din fråga till dalaformiddag@sverigesradio.se

 • Sexologen Eira Alanko svarar på frågor.

  Sex och samlevnad är en del av livet, och det borde vara naturligt att kunna prata om det. Men verkligheten ser kanske inte alltid ut så. Sexolog Eira Alanko från Leksand tycker att man ska prata naturligt med varanadra, och även med barnen, om sex.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista