Dalasvepet - med Harry Breauck

Dalasvepet är ett nyhetsmagasin som bevakar dalarna. Redaktionen är liten, arbetsbördan tung och målsättningen med arbetet oklar. Möt nyhetsuppläsaren Harry Breauck, Gärdes Hans Eriksson, Den oförklarligt rasande väderkillen Kent, en amatörreporter och många många fler.

Det kommer inte att vara bra nyhetsradio, men det kommer att vara… något.

 • Harry Breaucks röst blir kapad.

  Att vissa artiklar i Dalarnas Tidningar och Dala-Demokraten ska skrivas av robotar har väckt uppmärksamhet de senaste dagarna. I dagens Dalasvepet gör dock robotar entré även i radioformatet.

 • Gärdes Hans tas på bar gärning med lotionen.

  I Dalasvepet stiftar vi bekantskap med uttrycket "dum som en svensk" och det svenska floskelarkivet blir upprört. Allt presenterat av Harry Breauck.

 • "Känner inte till Falun, säljer han vinyl eller?"

  Efter moderatledaren Anna Kinberg Batras oväntade flytt av dalafjällen förra veckan tar Dalasvepet tempen på vad stockholmarna egentligen känner till om Dalarna. Dessutom: DT försvarar icke-nyheten om skinkmackan, och Gärdes Hans recenserar tv-programmet om Ullared.

 • Dalasvepet - del 2.

  I dagens Dalasvepet möter vi i vanlig ordning Harry Breauck som rapporterar om frustrationen över...ja.... över att behöva följa lagar. Och så tar Gärdes Hans Eriksson ett grepp om programmet Farmen.

 • Det är inte bra nyhetsradio...men det är något.

  I P4 Dalarna Eftermiddags nya serie Dalasvepet stiftar vi bekantskap med nyhetspresentatören Harry Breauck. Det blir skruvade nyheter, en synnerligen opålitlig väderprognos och så analyseras TV-serien Scrubs i nöjesprogrammet TV-trippen.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista