Motorcykel. Foto: Scanpix.

Drömåket

Drömåket är motorserien i P4 Dalarna Förmiddag där du får träffa sköna personligheter i Dalarna som alla har samma intresse - motordrivna fordon av alla de slag.

 • Dodge Charger i fokus i Drömåket.

  Johan Erikssons bilintresse har fört honom över hela världen, för han älskar att modifiera och bygga om gamla amerikanska bilar. År 2011 vann han den prestigefyllda utställningstävlingen SEMA Show i Las Vegas med sin Dodge Charger från 1968.

 • Drömåket i P4 Dalarna Förmiddag.

  I dag får vi lära oss allt om den östtyska bilmodellen Wartburg när entusiasten Janne Englund i Insjön ger oss en genomgång. Han älskar både ljudet och doften av sitt kära drömåk.

 • Det ska vara snyggt och rent i hennes Ford Thunderbird.

  Kitty Carlsson drömde om att äga en folkvagnscabriolet, men hennes man ville inte meka så mycket. Så i stället överraskade han henne med en Ford Thunderbird från 1960. Och kärleken kommer att vara för evigt - mellan Kitty och hennes drömåk.

 • Drömåket i P4 Dalarna Förmiddag.

  Mopeder står i fokus i dagens Drömåket. Entusiasten Jan-Erik Zidén i Borlänge berättar om varför han hellre puttrar fram på en moppe från 1957 än på en motorcykel.

 • Drömåket i P4 Dalarna Förmiddag.

  I familjen Albinsson kör alla sex syskon folkrace och när de tävlar mot varandra är det en kamp "på liv och död". Det säger i alla fall mellanbrodern Linus som gästar Drömåket i dag.

 • Martin Gullback är huvudperson i Drömåket.

  Sju gamla bilar och fyra bussar, alla av samma märke. Det är vad som står i diverse förråd hos Martin Gullback i Röjeråsen. Nästa sommar hoppas han att hans Bubbla från 1952 ska vara på rull.

 • Anna Ivars berättar om sitt drömåk.

  Motorserien Drömåket är tillbaka i P4 Dalarna Förmiddag. Första mötet är med skotertokiga Anna Ivars i Örskogen.

 • Det är ombord på sin båt han mår som bäst.

  I dagens Drömåket hör vi båtälskaren Roger Angman berätta om sina sjöfärder och om varför han valde just en Cruisers Yacht som semesterfordon.

 • Angelica Fransson från Rättvik om sin Bel Air -57.

  I dagens Drömåket träffar vi Angelica Fransson som älskar bilar, kläder och musik från femtiotalet.

 • Ny programpunkt i förmiddagsprogrammet.

  Från och med i dag kommer vi att få in en del motorsnack i P4 Dalarna Förmiddag med hjälp av programpunkten Drömåket. Där får vi möta olika dalapersonligheter som har en sak gemensamt - intresset för motordrivna fordon.

  Först ut var Josefine Aniliadis med sin Camaro -67.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista