• I Normandie finns de bästa förutsättningarna i världen.

  Sölve Bäck satt hemma i Insjön och pratade med sin sambo om att flytta dit det fanns perfekta förutsättningar för att träna unghästar till blivande travstjärnor. Nu har de bott i Frankrike i ett år.

 • Hästliv i Förmiddag i P4 Dalarna.

  Maja Bäckman från Orsa har hittat drömjobbet. Det är hon som sköter om On Track Piraten inför starten av Elitloppet.

 • Hästliv i P4 Dalarna Förmiddag.

  För att bygga en hel hästsadel så krävs det över 600 arbetsmoment. Ulla Jons i Färnäs nöjer sig med att reparera sadlar och hamnade i yrket av en slump. Efter en tid som arbetslös såg hon en annons om en kurs som hon sökte och jobbar nu halvtid som sadelmakare.

 • Hästliv i Förmiddag i P4 Dalarna.

  När Hanna Gustavsson var tio år vann hon Elitloppet för första gången. Hanna började med ponnytrav redan som åtta-åring. Det här med Elitloppsvinsten har sin egen historia. Hannas bror skulle egentligen ha kört loppet men blev avstängd och då fick Hanna hoppa in och resten är historia. Hannas dröm? Att vinna stora Elitloppet förstås. 

 • Hästliv i Förmiddag i P4 Dalarna.

  Ann-Charlotte Arnesson började sin bana inom hästbranschen som ryttarinna, hamnade sedan inom travet där hon fortfarande jobbar. Nu har hon hittat den perfekta mixen mellan ridsport och trav och den stavas monté. Monté är franska och betyder "uppsutten" och går helt enkelt ut på att det inte används någon sulky utan att kusken sitter direkt på hästen.

 • Hästliv i Förmiddag i P4 Dalarna.

  Susanne Brännemo kom i kontakt med islandshästen för första gången i ett stall i Stockholm idag har hon ett tjugotal hästar i sitt stall i Blecket utanför Rättvik.
  Islandshästen har den speciella talangen att gå i tölt, en fyrtaktig gångart som gör att ritten blir bekvämare än på en vanlig ridhäst.

 • Hästliv i Förmiddag i P4 Dalarna.

  Vi träffar Nina Jansson som är en frontfigur inom dressyrsporten både lokalt och på riksplanet. Hon har erfarenhet som ridskolechef, domare, tävlingsryttare på nationell nivå och har varit grenledare i dressyr i många år.

 • Hästliv i Förmiddag i P4 Dalarna.

  Marie Gudmundsson leder ett projekt där ridterapi fungerar som rehabilitering och friskvård för personer med funktionsnedsättning. Projektet som Marie leder testar man just nu i Falun, Rättvik, Mora och Malung.

 • Används inte bara som arbetshäst.

  Numera är den nordsvenska hästrasen inne igen och på bara ett par år har antalet hästar fördubblats. Linn Gustavsson jobbar i föreningen FNH - Föreningen Nordsvenska Hästen - och hon säger att det är breddningen av användningsområdet som har gjort ökningen.

 • Hästliv i P4 Dalarna Förmiddag.

  Är ponnyer verkligen lätthanterliga men envisa och har lätt att lägga på sig om magen? I Hästliv åker vi till Lena Malmström på Svedens Ponnyklubb för att ta reda på fakta.

 • Hästliv i P4 Dalarna Förmiddag.

  Sedan barnsben har Gunnar Lassis i Våmhus gillat hästar. Så småningom började han med travhästuppfödning och under våren väntas nedkomst av nio nya föl.

 • Tvåårig grundutbildning.

  Hanna Norin ifrån Vikarbyn har utbildat sig till Hovslagare och konstaterar att det finns gott om jobb och att hästarna bara blir fler samtidigt som det är brist på hovslagare i Dalarna. 
   

 • Hästliv i P4 Dalarna Förmiddag.

  Li Johanssons i Leksand yrkestitel är equiterapeut. Med andra ord tar hon hand om hästar med rörelseproblem.

 • Hästliv - ny programserie i P4 Dalarna Förmiddag.

  Att ha ett intresse för hästar är ofta fråga om livsstil. Från och med i dag har dessa djur därför en återkommande plats i P4 Dalarna Förmiddag. Först ut av hästintresserade är travkusken och proffstränaren Kajsa Frick från Rättvik.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista