Public Politik

Studio Ett och Radioteatern samtid ger Public Politik!

Vart och ett av våra sju riksdagspartier står bakom en kvartslång pjäs skriven av en av dem utvald dramatiker. Vilket parti som står bakom vilket manus vet inte ens skådespelarna och regissören. Var med och gissa du också!

Pjäserna sänds en åt gången sist i Studio Etts 16-timme, varje dag med start måndag 12 juli, men de går att höra här på webben redan tidigare samma dag.

Satsningen är ett konstnärligt experiment för att se vad som händer när politik lämnar retorik och blir dramatik. Radioteatern har erbjudit riksdagspartierna en unik möjlighet att visa sin politik på ett nytt sätt.

Hur tar sig den politiska diskussionen uttryck på en konstnärlig plattform? Kanske kan politiken denna gång lämna sakfrågorna och statistiken för att istället diskutera värdegrunder och människosyn.

 • Dagens politiska pjäs heter "Jesper och Lee". Vilket parti har skrivit den? Var med och gissa du också! Samtal med Nina Lekander, Expressen och Heidi Avellan, politisk chefredaktör Sydsvenskan.

  Vilket parti tror du har skrivit pjäsen "Jesper och Lee"?

 • Dagens politiska pjäs heter "Incidenthantering". Vilket parti har skrivit den? Var med och gissa du också! Samtal med Kalle Olsson, politisk redaktör Länstidningen Östersund oberoende (S) och Mattias Olsson, politisk redaktör Norrköpings Tidningar (M).

  Vilket parti tror du har skrivit pjäsen "Incidenthantering"?

 • Dagens politiska pjäs heter "Hultsfred". Vilket parti har skrivit den? Var med och gissa du också!

  Samtal med Eva Cooper, debattör liberala tankesmedjan Timbro och Gregor Flakiersky, vikarierande kulturredaktör Flamman.

  Vilket parti tror du har skrivit dagens pjäs, "Hultsfred"?

 • Dagens politiska pjäs heter "Det kallas känslor". Vilket parti har skrivit den? Var med och gissa du också! Svaret får du höra i Studio Ett i eftermiddag. Samtal med Sonja Schwarzenberger, chefredaktör Bang och Niclas Ericsson, ledarskribent DN.

  Samtal med Sonja Schwarzenberger, chefredaktör Bang och Niclas Ericsson, ledarskribent DN.

  Vilket parti tror du har skrivit pjäsen "Det kallas känslor"?

 • Dagens politiska pjäs heter "Människan kan äta morötter". Vilket parti har skrivit den? Var med och gissa du också! Svaret får du höra i Studio Ett i eftermiddag.


  Samtal med Jesper Bengtsson, chefredaktör Omvärlden och Isobel Hadley Kamptz, ledarskribent Expressen.

  Vilket parti tror du har skrivit "Människan kan äta morötter"?

 • Dagens politiska pjäs heter "Kärnkraftsparentesen".
  Vilket parti har skrivit den? Var med och gissa du också! Svaret får du höra i Studio Ett i eftermiddag. 16-timmen

  Hör Public Politik:s pjäs nummer två diskuteras av Åsa Linderborg, kulturchef på Aftonbladet och Sanna Rayman, Svenska Dagbladet.

  Vilket parti tror du har skrivit pjäsen "Kärnkraftsparentesen"?

 • Studio Ett sänder sju korta pjäser under rubriken Public Politik med början idag.

  Vart och ett av våra sju riksdagspartier står bakom en kvartslång pjäs skriven av en av dem utvald dramatiker. Satsningen är ett konstnärligt experiment för att se vad som händer när politik lämnar retorik och blir dramatik.

  Radioteatern har erbjudit riksdagspartierna en unik möjlighet att visa sin politik på ett nytt sätt. Kanske kan politiken denna gång lämna sakfrågorna och statistiken för att istället diskutera värdegrunder och människosyn.

  Vilket parti som står bakom vilket manus vet inte ens skådespelarna eller regissören. Pjäserna sänds sist i Studio Etts 16-timme och de går även att höra dem här på webben under dagen.

  I dag heter pjäsen "Earth Hour". Vilket parti har skrivit den? Var med och gissa du också! Svaret får du höra i Studio Ett i eftermiddag.


  Inledande samtal om hur pjäserna kom till med Magnus Berg och Magnus Lindman, projektledare Radioteatern.

  Hör Göran Greider, chefredaktör på Dalademokraten och Eva Cooper, debattör från den libarala tankesmedjan Timbro recensera pjäsen.

  Vilket parti tror du har skrivit dagens pjäs, "Earth Hour"?

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista