• Vore det möjligt med en miljövänligare världsekonomi utan tillväxt? Och vore det ens önskvärt med tanke på exempelvis försöken att minska fattigdomen? Ja, frågan aktualiseras efter raden av miljölarm om arter som dör ut, skogar som huggs ner och ett klimat som riskerar att skena.

    Här följer det tredje och sista reportaget av Anders Wennersten med nedslag i världen om några av mänsklighetens ödesfrågor. Idag om sökandet efter alternativa, hållbarare ekonomiska system. 17-timmen    Tidigare reportage i serien:

  • Utsläppen av koldioxid fortsätter öka i världen, trots FN:s milleniemål att drastiskt försöka minska dem. Det sker samtidigt som världens samlade energibehov om 20 år kan vara 50 procent högre än de är idag. Här följer det andra i en reportageserie om tre av Anders Wennersten om några av mänsklighetens ödesfrågor och med nedslag runt jorden. Idag - om jakten på energi i en alltmer bränsleslukande värld.

  • I en serie om tre reportage kommer vi här i Studio Ett nu under veckan att ta upp några av människans stora ödesfrågor med nedslag runt jorden. Ämnena blir jakten på energi, på hållbarare ekonomiska modeller, och, vilket vi börjar med idag: befolkningsökningen. Från dagens 7 miljarder väntas världens befolkning om 90 år vara över 10 miljarder. En ökning som är starkt koncentrerad till Afrika där samtidigt som levnadsstandarden skjuter i höjden för många, har antalet fattiga senaste 30 åren fördubblats. Reportage av Anders Wennersten.     

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista