- Pressfriheten är fortsatt hotad världen över.
- Enligt Reportrar utan gränsers årliga index över pressfriheten i världen.
- Hör Jonathan Lundqvist, ordförande för Reportrar utan gränser i Sverige.
I Malaysia kan den som sprider falska nyheter i radio, tv eller internet få upp till 10 års fängelse och böter på över en miljon om regeringens förslag går igenom i parlamentet. Enligt oppositionen är förslaget ett sätt att tysta kritiken mot den sittande regeringen och premiärministern innan det stundande valet.
I elva dagar har nu två journalister som arbetade för nyhetsbyrån Reuters hållits i hemligt förvar i Burma utan att ha fått träffa vare sig sin advokat eller sina familj. De riskerar 14 år i fängelse om de döms för att brutit mot lagen mot att dela offentliga hemligheter.
I dag fortsätter rättegången mot de fängslade journalisterna på turkiska dagstidningen Cumhuriyet. De anklagas för samröre med terrorister men det här är enligt kritiker ännu ett led i president Erdogans kampanj mot yttrandefriheten i landet.
Det är väldigt allvarligt att UD-personal lät utländsk säkerhetstjänst censurera en journalist inne på Rosenbad. Det menar Advokatsamfundets generalsekreterare Anne Ramberg som tycker att regeringen bör kalla upp Bangladeshs ambassadör och be journalisten om ursäkt.
Att jobba som miljöjournalist i Asien är ett farligt jobb, men också ett oerhört viktigt arbete. I många länder handlar det om att ifrågasätta och avslöja hur regeringar och företag skamlöst utnyttjar naturen på bekostnad av lokalbefolkningen.
De tar kampen för oberoende medier Sedan maktskiftet i Polen för ett och ett halvt år sedan, har regeringen handplockat nya chefer till public service-media. Många kända radioröster och tv-ankare har försvunnit och ersatts med personer som anses mer välvilligt inställda till regeringspartiet Lag och Rättvisa. Sveriges Radios korrespondent Thella Johnson har träffat journalisterna som satte sig på tvären och bildade ett helt nytt journalistförbund.
I Kambodja kämpar lokala journalister för att gräva fram fakta och sprida kunskap om de stora förändringar som nu sker i Mekongflodens miljö. Grannländerna bygger stora kraftverk i floden, men också Kambodja är på väg att bygga egna dammar.
Assange och yttrandefriheten i Ecuador Nästa vecka är det val i Ecuador där en av de centrala valfrågorna är landets pressfrihet. Oppositionen menar att den har minskat under Rafael Correas tid vid makten, vilket går stick i stäv med bilden som kom till efter att landet gav asyl åt Julian Assange. Hör reportage av vår Latinamerikakorrespondent Lotten Collin.
I Vietnam kan man dömas för "missbruk av den demokratiska friheten". En tänjbar lag som tillsammans med många andra gummilagar flitigt används mot journalister och bloggare som skriver om politik och miljö. Ofta frihetsberövas de och anklagas för brott mot staten.
Finland är känt som ett pressfrihetens förlovade land, etta på pressfrihetsindex för sjunde året i rad. Men på senare tid har en annan bild framträtt, av klåfingriga politiker som vill påverka rapporteringen, eller komma över journalisters källmaterial.
Redan för fyra år sen talade den ryske presidenten om en ny informationsstrategi för Ryssland: att nå utrikespolitiska mål genom "softpower".
I vår serie om yttrandefriheten runt om i världen har turen kommit till Costa Rica – som brukar toppa listan över pressfrihet i Latinamerika.
Till skillnad från många andra länder på kontinenten har Costa Ricas journalister stort svängrum och slipper arbeta under hot. Men är det på väg att förändras?
Vår Latinamerikakorrespondent Lotten Collin rapporterar från San José.
Singapore har de senaste två decennierna gjort en raketkarriär som framgångsrikt forskningsland och ligger nu i topp i världen när det gäller forskningens genomslag.
Hör reportage av vetenskapsradions Ulrika Björkstén som åkte till Singapore för att undersöka hur det står till med den akademiska friheten i ett land med begränsad yttrandefrihet.
- Reportage.
I Ekots serie om tryck- och yttrandefriheten i världen har turen kommit till Danmark. Där diskuteras just nu en lag som många menar kommer begränsa yttrandefriheten för religiösa företrädare, den så kallade Imamlagen.