• Den nya rörelse som kallar sig Nordisk alternativhöger lockar till sig nya anhängare i Sverige, när de försöker få ett brett gehör för sitt invandringsmotstånd. Samtidigt kan Ekots granskning i dag visa att rörelsen har ett tätt samarbete med nazistiska grupperingar och andra militanta vit makt-grupper.

 • Den nya högerextrema rörelsen Nordisk alternativhöger vill locka nya anhängare med skämt och satir. Samtidigt samarbetar rörelsen med nazister och vit makt-grupper, visar Ekots granskning.

 • Varken nazisterna eller den högerextrema "alternativhögern" har något stort inflytande. Men de mångåriga kopplingarna mellan SD och deras ledare Christoffer Dulny förvärrar Jimmie Åkessons problem, säger Ekots politiske kommentator Tomas Ramberg.

 • Ekots granskning visar att Nordisk alternativhöger vill samla den svenska högerextremismen, och de samarbetar med både nazister vit makt-grupper. Alternativhögern har lagt beslag på olika symboler som från början inte alls kopplades till högerextremism. Det röda pillret från filmen Matrix, grodan Pepe och även vardagliga saker som ett glas mjölk är exempel på vad som har använts.
  P1-MORGON ONSDAG 25 OKTOBER

  Ekot kan i dag avslöja att rörelsen Nordisk alternativhöger har ett tätt samarbete med nazistiska grupperingar och andra militanta vit makt-grupper i Sverige. Hör en intervju med ordföranden Christoffer Dulny samt Ekots reporter Emelie Rosén som har granskat den nya rörelsen.

 • En ny högerextrem rörelse försöker avancera i Sverige och den skiljer sig från andra liknande rörelser. Deras radikala, och ofta hatiska budskap, ligger ofta under lager av skämt och satir. De har ett nytt offensivt tilltal, som forskare tror kan få stor påverkan på debatten i Sverige.
  Ekots undersökande reporter Emelie Rosén har granskat den nya rörelsen, som kallar sig Nordisk alternativhöger.
  Hon har också åkt till Finspång, en kommun som ofrivilligt hamnat i Alternativhögerns skottglugg.

  Hör även Dick Erixon , chefredaktör för tidningen Samtiden och Anna-Lena Lodenius, journalist som granskar extrema rörelser.