• Juan Orlando Hernández
  Utredning i USA

  Honduras president Juan Orlando Hernández pekas enligt nya uppgifter ut som inblandad i den knarksmuggling och penningtvättshärva som hans bror utreds för i New York. Dokument som medieföretaget Univision tagit del av visar att presidenten ska ha tagit emot 1,5 miljoner dollar från droghandel, för att bekosta sin valkampanj 2013.

 • Amerikansk polis jämte man i handfängsel och Donald Trump.
  USA

  I dag ska den amerikanska migrationsmyndigheten ICE utföra räder mot papperslösa invandrare i landet. I minst nio städer kommer myndigheten försöka hitta och gripa personer som man vill deportera.

 • Migranter från Honduras tog sig förbi gränsen, in i Mexiko.

  Vid gränsen mellan Mexiko och Guatemala har en karavan av tusentals migranter lyckats riva ner polisens blockader och därmed ta sig in i Mexiko.

  Migranterna, som vill ta sig till USA, har de senaste dagarna orsakat en diplomatisk kris mellan USA och flera centralamerikanska länder.

 • Regeringen i Honduras kritiserar nu USA:s beslut att ta bort den temporära skyddsstatusen för människor från det centralamerikanska landet. Beslutet betyder att minst 57 000 honduraner kan komma att utvisas från USA.

  • Idag inleds ett stort toppmöte i Perus huvudstad Lima. Regeringschefer från hela den Amerikanska kontinenten närvarar, förutom Venezuelas president Nicolás Maduro som förbjudits att delta på grund av bristande demokrati i Venezuela.
  • Men frågan är vilken måttstock som används för att mäta demokratin i olika länder. För även det centralamerikanska landet Honduras blir alltmer totalitärt – men regeringen där förbjuds inte att delta och fördöms inte på samma sätt som Venezuela.
  • Hör vår korrespondent Lotten Collins reportage. 
 • I Honduras har kongressen röstat för att stoppa en omfattande korruptionsutredning mot flera ledamöter och regeringspolitiker. Nu hotar den amerikanska samarbetsorganisationen OAS att lämna landet.

 • I Honduras varnar oppositionsledaren Salvador Nasralla nu för inbördeskrig, efter att landets valdomstol utropat sittande president Juan Orlando till vinnare i presidentvalet som hölls för tre veckor sedan. Nasralla hävdar att regeringspartiet fuskade - och han får stöd från de amerikanska staternas samarbetsorganisation OAS.