• Jesper Nilsson-fallet

  Fallet med Jesper Nilsson som fotade civilklädda poliser vid tunnelbanan fortsätter.Nu överklagar åklagaren Christer Ekelund  tingsrättsdomen där de två poliserna friades från bland annat åtalspunkten ofredande och tjänstefel.
  Åklagaren vill att hovrätten prövar fallet igen, men bara mot den polis som enligt åtalet varit extra hotfull och bland annat frågat Jesper om han ska följa med på urinprov.

 • ÅTALET OGILLAS

  På fredagen kom domen i målet mot poliserna som var anklagade för att ha tvingat Jesper Nilsson att radera en film och flera bilder från sin telefon. Båda frias från alla anklagelser.
  – Det är skönt att det är över, säger Jesper Nilsson trots den friande domen.

 • Raderade bilder i tunnelbanan

  Fredag var sista dag i rättegången mot de två poliser som är åtalade för att ha tvingat Jesper Nilsson att radera den film han tog av deras ingripande i en tunnelbanestation i Stockholm. Poliserna menar att Jesper Nilsson har ljugit och att de blev ofredade av honom. Men en polisutredning om att de skulle ha blivit det lades ner redan januari.

 • På onsdagen började rättegången mot de två poliserna är åtalade för att ha tvingat Jesper Nilsson att radera en film från sin mobil.

  Det hände på en tunnelbanestation i Stockholm och nu kan poliserna dömas för ofredande, grovt egenmäktigt förfarande och olaga tvång alternativt tjänstefel.

 • De två poliser som stoppade Jesper Nilsson vid Hornstulls tunnelbanestation i Stockholm tidigare i år kommer att åtalas. Det bestämde en åklagare idag. Enligt stämningsansökan så åtalas de båda för ofredande, egenmäktigt förfarande, olaga tvång alternativt tjänstefel.

  Läs tidigare:

  Har du förtroende för poliser?

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista