• Ett nytt år har nått historien och det har blivit dags för P3 Nyheter med Kazmierska att summera 2013 års händelser. Vilka tillträdde? Och vem avgick? Vem är mest jagad och hur gick det egentligen med skolan, världsfreden och protesterna? I torsdagens P3 Nyheter med Kazmierska hör du ett axplock av nyheterna under året som gått.

 • Enligt forskare i Storbritannien som låtit erfarna vinkännare genomföra ett blindtest av nyårsbubbel kan billiga varianter gå minst lika bra som dyra.

 • Före årsskiftet ska alla politiska fångar som nu sitter fängslade i Burma friges. Detta meddelade landets medier i går.

 • Under 2013 har dagens gäst hos Kazmierska hunnit vinna brons i fotbolls-EM, gift sig och dessutom blivit nominerad till "årets homo" på QX-galan. I dag hör du stjärnbacken Nilla Fischer hos P3 Nyheter med Kazmierska.

 • Helgens två explosioner i den ryska staden Volgograd har krävt drygt 30 personers liv och oro finns nu för att det kan komma fler dåd.

 • 1 av 13
  2 av 13
  3 av 13
  4 av 13
  5 av 13
  6 av 13
  7 av 13
  8 av 13
  9 av 13
  10 av 13
  11 av 13
  12 av 13
  13 av 13
  Veckans torsdagsgäst

  Varje torsdag under året som gått har P3 Nyheter med Kazmierska gästats av personer med en historia väl värd att berätta. I dagens program gör vi en tillbakablick på några av de gäster som varit allra mest betydelsefulla under året som gått och som vi tycker att ni ska kolla in en extra gång. Hela arkivet hittar du här.

 • Aktivistgruppen Femen har under året som gått uppmärksammats för sina aktioner där kvinnorna i gruppen skrivit slagord på sina nakna kroppar. Bloggaren och feministiska debattören Judith Kiros gästar i dag P3 Nyheter med Kazmierska för snacka om nakna bröst som protestmedel.

 • När årets sista EU-toppmöte i dag inleds i Bryssel kommer mycket att handla om flyktingfrågan och den italienska ön Lampedusa dit många båtflyktingar når. Sveriges Radios korrespondenter Jens Möller och Alice Petrénfinns på plats för att berätta mer.

 • Veckans torsdagsgäst

  Veckans torsdagsgäst har utsetts till en av framtidens supertalanger av tidningen Veckans Affärer och arbetar i dag som ordförande för Röda Korsets ungdomsförbund. I P3 Nyheter med Kazmierska hör du Hala Mohammed prata om engagemang, flyktingpolitik och om att våga sätta ner foten.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista