P3 uppmärksammar #sextrak

Nu fokuserar vi på P3 på sextrakasserier. Här samlar vi artiklar från bland andra P3 Nyheter och Ligga med P3. Berätta gärna din historia på #sextrak eller mejla tipsap3nyheter@sverigesradio.se

 • #sextrak

  – Anmäl alltid om du blivit sexuellt ofredad, det säger en av de lyssnare som hört av sig till oss efter förra veckans rapportering om sexuellt ofredande på bussen, på krogen, i skolan... Alexandra anmälde och fick upprättelse efter att ha blivit antastad på spårvagnen.

 • Lyssnarberättelser #sextrak

  "Jag vill inte tillbringa kvällen med att vara stridsberedd bara för att en främling med snedvridna värderingar bestämt sig för att jag kan skatta mig lycklig för att få hans sällskap". En lyssnare berättar om "slem-faktorn" på krogen.

 • Lyssnarberättelse #sextrak

  "När jag går ut på krogen är det alltid tjejer som kommer fram och vill innanför min tröja, försöker känna på magen och bröstet." En lyssnare berättar att han blir sexuellt trakasserad på krogen. 

 • Lyssnarberättelse #sextrak

  "Jag blir jätteilla till mods kan inte skrika - men är jättekränkt. En annan manlig kollega står bredvid och ser allt, J som tafsat på mig skrattar bara". Så berättar en anonym lyssnare efter vår rapportering om #sextrak.

 • 1 av 3
  2 av 3
  3 av 3

  Alltför många har någon gång utsatts för sexuella trakasserier. Det kan vara att någon tar på dig på ett sätt du inte tycker om, ger dig en kränkande sexuell kommentar eller en obehaglig blick. Vi har pratat med flera personer som blivit sextrakasserade på jobbet, i kollektivtrafiken eller på fester. Bland andra "Josefin" som blev tagen på rumpan av en kille på en fest, Matilda som delar med sig av en jobbig historia och Lovisa. Hon blev sexuellt trakasserad när hon sökte bostad.

 • LYSSNARBERÄTTELSE #SEXTRAK

  Lyssnaren "Kleopatra" och flera tjejer på hennes jobb anmälde deras chef för sexuella trakasserier.
  Nu klassas de som "obekväma" medan chefen blev omplacerad till en bättre tjänst. 

 • LYSSNARBERÄTTELSE #SEXTRAK

  En lyssnare berättar om sextrakasserier inom högskolevärlden. Hennes kompis fick sexförslag av sin lärare på sms och kunde inte säga nej. Nu har kompisen fått högsta betyg. 

 • SEXUELLA TRAKASSERIER - #SEXTRAK

  Under veckan har vi hört flera personer berätta om sina erfarenheter av sexuella trakasserier. Många av dem är förbannade på sig själva och omgivningen för att ingen reagerade.

  Det gjorde inte "Isabell" heller när hon som 19-åring blev trakasserad av föreläsaren på en jobbkurs. Men hon är ändå tacksam för det som hände eftersom hon efteråt har insett att hon vill jobba med utsatta tjejer.

  Isabell heter egentligen något annat.

  /Julia

 • Sexuella trakasserier - #sextrak

  Det är inte bara tjejer som utsätts för sexuella trakasserier. Markus jobbade tidigare på en arbetsplats där majoriteten var kvinnor. På en av deras personalfester kom två äldre kollegor kollegor fram och tog honom på rumpan. 

  /Robert

 • UPPDATERAD. Erik har fått både klappar på rumpan och händer i skrevet. Den här veckan fokuserar P3 Nyheter extra på sexuella trakasserier och många historier har handlat om tjejer. Samtidigt har många utsatta killar hört av sig med berättelser om hur de utsatts.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista