Efterlysningar

Känner du igen dig i någon av frågorna nedan? Eller har du en vän som det stämmer in på och som kan tänka sig att berätta? Hör då av dig till Dina Nyheter: dinanyheter@sr.se

Du kan alltid vara anonym men skicka med ett telefonnummer så att vi kan prata lite mer.

 • EFTERLYSNING

  Nu har det gått nästan ett år sedan som en sköterska på SOS Alarm valde att inte sända ambulans till 23-åriga Emil Linell som senare dog. 
  Nu söker vår reporter Rikard Jansson dig som jobbar eller har jobbat på larmcentralen. Hur är det att jobba där? Har rutinerna efter det som hände Emil Linell förändrats?

  Vi erbjuder anonymitet om du inte vill använda ditt riktiga namn i radio. 

  Mejla rikard.jansson@sverigesradio.se

 • Övervakning

  Nu har Datainspektionen bestämt var gränsen går för hur hyresvärdar får använda kameror för att övervaka entréer och trapphus och kameror får bara användas om det finns allvarliga problem med brott eller skadegörelse.

  Har du blivit kameraövervakad i din port eller ditt trapphus? Berätta!

  Läs hela .

 • Efterlysning

  Vi söker dig som är utlandsfödd och läser på högskola, eller pluggar på högskola fast dina föräldrar inte gjorde det, och som dessutom har hoppat av studierna men börjat igen.

  Mejla vår reporter Maya Abdullah till maya.abdullah@sr.se

 • EFTERLYSNING

  Studenter använder i högre utsträckning sociala medier för att uttrycka sitt missnöje över pluggkompisar och lärare. Ibland kan missnöjet övergå till lite hotfullare meddelanden. Har du råkat ut för detta, eller har du själv spridit ditt missnöje på Twitter och Facebook?

  Kontakta P3 Nyheters reporter lisa.linder_lindberg@sr.se

 • EFTERLYSNING

  Deprimerade och självmordsbenägna ungdomar kan behandlas av helt outbildadade så kallade terapeuter. 

  Nu granskar Sveriges Radios reporter  de olegitimerade terapeuterna och behöver din hjälp.

  Har du egna erfarenheter och vill dela med dig? Mejla bo.goran.bodin@sr.se

 • – Vi tror att filmälskare vill se ny film när den marknadsförs, när den bedöms i filmkrönikor, när den diskuteras på tv och på bloggar och på Facebook, vid kaffeautomaten med kollegorna – inte vänta i flera månader. Då har nästa bra film kommit.

  – Vi tror inte antalet biobesök kommer att gå ner. På musiksidan har antalet konsertbesökare vad jag förstår gått upp. Det finns mycket bra film. Det viktigaste är att det blir en flexibilitet på filmmarknaden som tillgodoser olika kundbehov.Prissänkningar kan ge flera vinnare - om marknaden breddas."- "Vi är övertygade om att det också finns filmmakare som vill att det nya Filmavtalet skall bli ett riktigt Filmavtal, och inte ett Bioavtal. Smalare filmer bör släppas samtidigt i olika fönster för att få spridning på filmen och för att hitta nya kundkategorier.

  Patrik Hiselius, jurist på Telia

 • EFTERLYSNING

  I höstas misstänktes flera krogvakter för att ha misshandlat gäster på två nattklubbar i Göteborg. Nu håller en åklagare  på att utreda det hela. Brukar du gå ut på Avenyn och vet hur atmosfären är? Brukar det bli gruff i kön eller har du nån gång känt att det varit hotfull stämning mellan vakter och de som är ute och festar? Hör av dig till mig på asa.welander@sr.se och berätta!

  /Reporter Åsa Welander, Göteborg

 • P3 Nyheters reporter Lars-Peter Hielle gör IT-relaterade nyheter. Just nu söker han dig som har fått din telefon hackad efter att du har laddat ned olika appar. Mejla din berättelse och kontaktuppgifter till lars-peter.hielle@sr.se

 • Efterlysning

  Är du tjej och har skulder som har hamnat hos kronofogden? Vill du berätta om det? Just nu gör vår reporter Ramin Farzin ett jobb om detta. Han vill gärna höra din berättelse. 
  Mejla tipsaP3nyheter@sr.se och skriv FOGDEN i ämnesraden. 

  Du erbjuds så klart anonymitet i ett eventuellt inslag. 

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista