Josefins husvagn utanför Jönköping.

Josefin bor i husvagn i väntan på studentbostad

"Fick låna vagnen ett par veckor av pappas kollega"
4:56 min

I brist på en ordentlig studentbostad har Josefin Brodd bott i en husvagn utanför Jönköping i snart tre veckor där hon utan internet försöker hänga med i studierna.

– Jag fick reda på att jag kom in på skolan under andra antagningsomgången och har inte hunnit fixa något boende. Spå nu har jag fått låna min pappas kollegas husvagn som jag nu bor i utanför Jönköping. Här finns inget internet men på campingen finns toalett och ett kök.

Josefin Brodd började söka lägenhet bara 2 veckor innan skolan började, just eftersom hon fick beskedet så tätt inpå. Och hon är inte ensam om att bo på campingen,

– Jag har inte pratat så mycket med de andra som bor här, men det är flera som studerar och hittat den här lösningen. Jag vet ju inte säkert, men det kan nog vara så att en del väljer att inte studera om det inte finns något boende att åka till.

Josefin letar hela tiden efter en ny lägenhet och tror att det snart kommer ut några som går att söka. Men så länge får husvagnen duga.

– Det är ju tak över huvudet i alla fall så kanske bor jag kvar här ett par veckor. Jag hoppas kunna komma undan med en hyra på kanske 3000 men det kan nog tyvärr bli dyrare ändå.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".