• Presidentvalet i USA

  Barack Obama eller Mitt Romney som president? Det är frågan som amerikanerna ska ta ställning till. Men vem vill människor i övriga delar av världen helst se som president i USA?

 • SKUGGBUDGETEN

  I dag berättade de rödgröna partierna om hur de vill lägga upp budgeten för Sverige om de fått bestämma ihop.

  Men förslagen gäller bara för nästa år, och vad som händer med det rödgröna samarbetet sedan, det är oklart.

 • 1 av 12
  2 av 12
  3 av 12
  4 av 12
  5 av 12
  6 av 12
  7 av 12
  8 av 12
  9 av 12
  10 av 12
  11 av 12
  12 av 12
  riksmötets öppnande

  Det blev en hel del nya namn när statsminister Fredrik Reinfeldt (M) berättade vilka ministrar som tar plats i regeringen under de kommande åren. 
  Bland nykomlingarna finns moderaten Hillevi Engström som blir arbetsmarknadsminister. 
  Jan Björklund (FP) tar över Maud Olofssons (C) titel som vice statsminister. Dessutom skapas ett nytt departement med namnet landsbygdsdepartementet.  

 • riksmötets öppnande

  Alla riksdagsledamöter från Sverigedemokraterna gick i protest under gudstjänsten i Storkyrkan i Stockholm som hölls innan riksdagen öppnade i dag.
  Det var när biskop Eva Brunne började prata om rasism och främlingsfientlighet i sin predikan som Sverigedemokraterna lämnade gudstjänsten.

 • Valet 2010

  Nu är den slutgiltiga mandatfördelningen till riksdagen klar. Alliansen får 173 mandat och därmed ingen egen majoritet i riksdagen. Alla rösterna till riksdagsvalet har kontrollräknats och därmed är rösterna färdigräknade, enligt Valmyndigheten.

  Vi har pratat med unga på stan, om vad de tycker om alla turer i valet. Och vem fattar egentligen hur valsystemet funkar?

 • sd

  I dag kom Sverigedemokraterna till riksdagen. Alla de 20 blivande riksdagsledamöterna möttes i riksdagshuset för första gången men frågan är om de kommer få möjlighet att föra sin politik.

 • VALET 2010

  I Skåne kommer antalet nämndemän från Sverigedemokraterna öka rejält i domstolarna efter valframgångarna i årets val.

  Och det här är ett problem, säger samhällsdebattören och den tidigare överåklagaren i Malmö, Sven-Erik Alhem, som tror att det skapar oro hos invandrare som ska ställas inför rätta.

 • VALET 2010

  Det var inte helt lätt när de blivande riksdagskandidaterna kom till sin framtida arbetsplats i dag. Polisen spärrade av utanför, en massa media och extra många vakter även inne i riksdagen. Sverigedemokraterna samlades i dag för att prata om formalia och var de ska bo. Och de var glada att vara där.

 • Ett katastrofval för sossarna och krismöte i dag för partiledningen så ser det ut efter valet.
  Men inte överallt, i Norrland har man röstat annorlunda än i många andra delar av Sverige.

 • Sverigedemokraterna är kanske den tydligaste vinnaren i riksdagsvalet. 20 ledamöter ska nu ta plats i riksdagen, efter stort stöd framför allt från Skåne.
  Och rollen som vågmästare glädjer Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson.

 • VALET 2010

  Statsminister Fredrik Reinfeldt höll en presskonferens i dag i Rosenbad. Där förklarade han att han vill samarbeta med Miljöpartiet, men att alla partier behöver tid att tänka. 
  – Det är bra om valresultatet får sjunka in, säger han till det stora antal journalister som finns på plats. 

 • VALET 2010

  Den borgerliga alliansen blir största block, Socialdemokraterna gör sitt sämsta val någonsin och Sverigedemokraterna kommer in i riksdagen. 
  Valresultatet 2010 är historiskt. 

  Är du förvånad över valresultatet?

 • VALET 2010

  Vad händer nu? Vilka blir grannar i riksdagen?
  Och hur är det egentligen med Sverigedemokraternas vågmästarroll?
  Går alliansens flirt hem hos Miljöpartiet?

  Ställ din fråga i kommentarsfältet, eller mejla oss på p3nyheter@sr så ser vi till att ställa den till de vi intervjuar!

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista