• Glädje i Damaskus när syriske Zein gått vidare till slutet av tävlingen the Voice Kids.

  Sångtävlingen Voice Kids är en av arabvärldens stora sångtävlingar för barn, den påminner lite om Idol. Två syriska barn gick till final och vår korrespondent såg finalen tillsammans med en av de tävlandes familjer. De berättar om hur en sångtävling kan skänka lite glädje trots kriget. Reportage av vår Mellanösternkorrespondent Katja Magnusson.

 • Lång kö med män.

  Bosättare i Israel vill stoppa palestinska arbetare från att resa på samma bussar som dem. Varje dag lämnar tusentals palestinska arbetare Västbanken för att jobba i Israel. På hemvägen använder de ofta samma bussar som israeliska bosättare. Men det israeliska försvarsdepartementet vill nu prova att låta palestinier passera samma vägspärr både på morgonen och på kvällen, vilket i praktiken skulle göra att de inte kommer kunna dela bussar med bosättarna. Följ med Sveriges Radios korrespondent Katja Magnusson på bussfärd med palestinier och israeler på väg till och från jobbet.

 • Efter Isis brutala framfart i Irak och Syrien talar kristna i regionen om att beväpna sig. I norra Irak har kristna assyrier bildat en milis för att försvara sig och i Libanon pågår diskussioner om att kristna bör ta till vapen. I hela regionen finns en oro för kristnas framtid, vår korrespondent Katja Magnusson har varit på bröllop i en kyrka i Syriens huvudstad Damaskus.

 • Homs i Syrien, det som en gång kallades för det syriska upprorets "huvudstad". Innan kriget hade Homs en och en halv miljon invånare och var Syriens tredje största stad. Nu kontrolleras staden av regimstyrkor, efter att de sista rebellerna evakuerades i våras. Striderna i Homs var mycket hårda, Gamla Stan i Homs var belägrad i två år och förstörelsen är enorm. I dag drabbades staden av ett bombattentat - senaste uppgifterna 39 döda, varav 30 barn, enligt nyhetsbyrån AFP. Vår korrespondent Katja Magnusson har varit i Homs. Efterföljande samtal med Melker Måbeck, internationell chef Röda Korset.

 • USA kommer att trappa upp sina attacker mot islamistgruppen ISIS i både Irak och Syrien. Det sa den amerikanske presidenten Barack Obama igår. Jihadistgruppen kontrollerar stora delar av norra och västra Irak och vardagslivet för många irakier präglas av oro, våld och rädsla för attacker. Vår korrespondent Katja Magnusson har gått på shoppingtur på en gata i Bagdad och vi börjar i en barnklädesbutik.

 • I Iraks huvudstad Bagdad präglas vardagen av oro och rädsla för attacker och bilbombningar. Men unga i Bagdad drömmer om ett liv i trygghet utan våld. Vår korrespondent Katja Magnusson har besökt en tatueringsstudio, där motiven växlar från religiösa symboler till playboy-kaniner.

 • Världens största gravplats i Najaf i Irak. Efter att shiamuslimska religiösa ledare uppmanat unga irakier att försvara sig mot Isis framfart har tusentals gett sig av till fronten. Men många av dem är dåligt förberedda och de kommer nu hem i kistor. Vår korrespondent Katja Magnusson har varit i Najaf.

 • Irak skakas av sekteristiskt våld. Samtidigt som sunniextremisterna i ISIS utför brutala massakrer i landet ligger shiamiliser bakom en våg av kidnappningar och dödande av sunnimuslimer. Det beskriver Human Rights Watch och flera källor Sveriges Radio har talat med. Våldet ses som en hämnd för attackerna från extremistgruppen ISIS. Reportage av Katja Magnusson, som träffat sunnimuslimer som inte vet vad som hänt deras anhöriga.

 • För mer än 30 år sedan tvingades kristna libaneser lämna sin hemby Brih sen strider mellan kristna och druser blossat upp. Nu återvänder de kristna libaneserna till sina hus och marker, och ska åter bli grannar med druserna i byn. Sveriges Radios korrespondent Katja Magnusson var med när dom sista kristna återvände till byn.

 • I Halba i norra Libanon vittnar hjälporganisationer om att minst hälften av de syriska flyktingflickorna gifts bort mycket unga, vissa är bara 14 år. Familjerna har inte råd att försörja flickorna. Det händer att rika män från Gulfstaterna kommer och ingår tillfälliga äktenskap med syriska flickor, och tjejer har blivit slagna. Vår korrespondent Katja Magnusson har gått på 16-åriga Nours bröllop.

 • Libanon har tagit emot mer än en miljon flyktingar från sitt grannland Syrien, och nu är minst var fjärde person i Libabon syrier och det leder till spänningar. Sveriges Radios korrespondent har besökt ett område i Beirut där kommunen infört restriktioner för syrier efter ett bråk mellan libaneser och kurder från Syrien. Reportage av Katja Magnusson.

 • Idag, onsdag, går över 20 miljoner irakier till valurnorna. Parlamentsvalet är det första sedan de amerikanska trupperna lämnade landet 2011 och har redan inletts med blodiga attacker. Våldsupptrappningen är en av de viktigaste frågorna när landet ska rösta idag.

  Hör Shamel al Hachami, svensk-irakier som redan röstat och Sveriges Radios korrespondent Katja Magnusson

  Lyssna på fler reportage av Katja Magnusson här.

 • I Irak har våldet ökat, närmare 8000 civila dödades förra året, det är det högsta antalet sedan 2008. Och våldet i Irak får konsekvenser för människors liv på många olika plan. Vår korrespondent Katja Magnusson berättar historien om en modern dansgrupp i Bagdad där flera personer har dödats just för att de höll på med dans.

 • Med mindre än två månader kvar till parlamentsvalet i Irak har våldet eskalerat i landet med mer än 1800 döda hittills i år. Och inför valet får den shiamuslimske irakiska premiärministern Nuri Al-Maliki kraftig kritik från andra shiamuslimer, han anklagas för att vara en diktator. En av dem som kritiserat premiärministern är shialedaren Muqtada al-Sadr. Reportage av Katja Magnusson.

 • I Irak har ett nytt lagförslag väckt stor debatt. Det handlar om en lag som tillåter att flickor gifts bort från nio års ålder och ger män rätt att ha sex med sin hustru närhelst mannen önskar. Lagförslaget gäller Iraks shiamuslimska majoritet, och kritiseras av kvinnoorganisationer och människorättsorganisationen Human Rights Watch. Reportage från Bagdad av Sveriges Radios Katja Magnusson