• Varsel, neddragningar och svårigheter för unga att få jobb, det hör vi ofta om men det finns arbetsgivare som skriker efter arbetskraft över nästan hela Sverige. I serien "Var växer Sverige" berättar vi i dag om utmaningen för kommunerna och landstingen att hitta tillräckligt med personal för här finns tiotusentals jobb för den som är intresserad. En del av dem i Kiruna. Reporter Marthina Stäpel.

 • Idag fortsätter vår serie Var växer Sverige? Gränshandel är ett av svaren. Våra norska grannar handlar i Sverige som aldrig förr. Och längs hela gränslinjen växer nya köpcenter fram och med dem också de nya jobben. Reportage av Magdalena Martinsson, i samarbete med Anna Burén P4 Västerbotten. 

 • I norrbottniska Pajala kommer gruvindustrin att ge många nya jobb de närmsta åren. I vår reportageserie "Var växer Sverige" handlar det nu om jakten på personal till gruvorna i norr.
  Reportage av Anders Wennersten och Magdalena Martinsson.

 • Fyra av fem nya jobb i Sverige skapas i småföretag. I vår serie "Var växer Sverige" handlar det nu om de snabbt växande småföretagen. Danderydsbon Lars Gunnarsson startade 2007 bygg- och anläggningsföretaget Ekomiljö och mark och har idag 25 anställda och anlitar regelbundet flera underentreprenörer. Reportage av Anders Wennersten.  Samtal med Pontus Braunerhjelm, professor i nationalekonomi vid Kungliga tekniska högskolan i Stockholm och vd för Entreprenörskapsforum.

 • Trots lågkonjunktur, varsel och neddragningar skapas också en massa nya jobb i Sverige och en av de sektorer som växer så det knakar är turismen. De senaste tio åren har turismen genererat över trettiotusen nya jobb. En del av de jobben har skapats i Abisko i Lapplandsfjällen.
  Reportage av Magdalena Martinsson.

  Samtal med Peter Terpstra på Tillväxtverket.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista