• Den 8 november förra året drog den kraftiga tyfonen Haiyan fram över Filippinerna. Sofia Klemming Nordenskiöld från barnrättsorganisationen Plan Sverige var på plats några veckor efter katastrofen. Nu ett halvår senare är hon tillbaka.

 • Drygt tre månader efter supertyfonen som drabbade filippinska Tacloban är vår Asien-korrespondent Nils Horner tillbaka i staden. Inte mycket återuppbyggnad har börjat, tusentals familjer sover fortfarande i tält. Men det spirar också en obändig vilja hos många att försöka bygga upp sina liv igen. Musikern och filmaren Trox Salazar är en tacloban-bo som försöker ta musiken till hjälp. Hans låt "Bangon Tacloban", eller Res dig Tacloban, har blivit en hit.

  Reportage av Nils Horner, Asien-korrespondent.

 • I Tacloban i Filippinerna har det nu gått drygt tre månader efter att området drabbades av en av de kraftigaste stormarna som uppmätts. Fler än 6 200 människor dog och över 2 000 saknas fortfarande.  

 • I Filippinerna pågår fortfarande uppröjningsarbetet efter monstertyfonen som ödelade stora delar av landet. Allt talar för att naturkatastrofer som tyfonen kommer att beröra ännu fler människor i framtiden.

 • Vi återvänder till situationen i Filippinerna efter den förödande tyfonen för två veckor sedan. Vi ska återvända till Solnabon Miriam Jörenborg som tidigare i Studio Ett berättat om sin djupa oro för vad som egentligen hänt hennes släkt i Filippinerna efter katastrofen. Nu är hon en av alla världen över som med egna bidrag försöker hjälpa till så gott det går. Vår reporter Anders Wennersten har träffat henne.

 • Vi får följa med en av alla de tusentals fillipinare som förtvivlat letar efter sina anhöriga i förödelsen efter tyfonen. Eldi Kalbadores hade ingen aning om vad som hänt hans mamma och ettåriga dotter. Vår korrespondent David Carlqvist slog följe med honom upp i det otillgängliga kuperade inlandet för att söka svaret.

 • STUDIO ETT TORSDAG 21 NOVEMBER
  Läs mer

  För nästan två veckor sedan drog tyfonen Haiyan in över Filippinerna och förutom den akuta förödelsen med tusentals döda fortsätter människor att skadas och insjukna. Sönderslitna hus blir till farligt bråte när det ska röjas. Stora mängder regn sprider virus från råttor.

 • I Filippinerna når nödhjälpen fler och fler, i synnerhet i områdena vid kusten. Men bara någon mil inåt landet finns fortfarande byar som inte har nåtts av den internationella hjälpen. Vår korrespondent David Carlqvist har besökt en bergsby.

 • Intresset för att hjälpa de tyfondrabbade i Filippinerna är stort bland svenskarna. Parallellt med de stora organiserade räddningsinsatserna pågår många privata initiativ. Fredrik Gladh på Röda korsets huvudkontor har den här veckan tagit emot många samtal från människor som själva vill hjälpa till.

 • I Filippinerna är det fortfarande oklart hur många som dödats i tyfonen, siffrorna från olika källor varierar kraftigt. Regeringen anger runt 4 000 döda hittills, men det antalet väntas stiga eftersom många saknas. Döda kroppar hittas fortfarande. Ekot har träffat några av dem som har det svåra jobbet att samla in de döda.

 • I Filippinerna säger FN att man fruktar att människor på en del tyfondrabbade platser inte nåtts av förnödenheter ännu tio dagar efter katastrofen. Samtidigt är oron stor för hur barnen drabbas av katastrofen. Vår korrespondent träffade en flicka som förlorade båda sina föräldrar och nu måste ta ansvar för sina småsyskon.