• Hur farligt är det egentligen med havshöjningen på Falsterbonäset i Skåne, Sveriges sydvästligaste hörn? Tillräckligt hög för att Länsstyrelsen ska stoppa flera nybyggen. Men Vellinge kommun håller inte med. Hör Odd Clausens reportage där han bland annat har träffat boende på Falsterbonäset.

  Hör Elizabeth Weber, länsarkitekt på Länsstyrelsen i Skåne, om varför nybyggen stoppas och vad som händer med dem som redan bor där. 

 • Lars Korsell, Brottsförebyggande Rådet Foto:Christoffer Wiklöw/Sveriges Radio

  En äldre kvinna misstänks ha lurats på hus och tillgångar värda runt sju miljoner, av en man som tidigare varit anställd inom hemtjänsten. I dag kommer mannen att åtalas för mutbrott och ocker. Reportage av Evalisa Wallin. Samtal med Lars Korsell, forskare på Brottsförebyggande rådet.

 • Mona Renman. Foto: Karin Nilsson/Sveriges Radio

  Svenska småföretagare har ofta svårt att få vanliga banklån. Men nu hjälper statliga Almi till med en ny typ av smålån, så kallade mikrolån. Det är en låneform som används mycket för att få gång företagande i utvecklingsländer.

  Hör hur bland andra kioskägare i Gävle fått mikrolån via Almi. Reportage av Karin Nilsson.

 • Senast för ett par veckor sen stoppades all tågtrafik mellan Enköping och Bålsta på grund av en kopparstöld. Men Trafikverket satsar nu stort för att försöka förhindra stölder. Just nu ligger man i startgroparna för att ge sig ut och DNA-märka kilometervis  av den stöldbegärliga kopparn som finns längs järnvägen. Genom märkningen hoppas man avskräcka koppartjuvar. Hör ett reportage av Erika Mårtensson. Samtal efteråt med Mattias Forssten, polisinspektör.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista