Foto: Jonas Ekströmer / SCANPIX

Silver till Ige

2:32 min

Jeffery Ige kom till Paralympics som en av förhandsfavoriterna att ta en medalj. Och kulstötaren levde upp till förväntningarna.

Bäst när det gäller - det var Jeffrey Ige på Olympiastadion i London. Den svenske kulstötaren fick iväg en stöt som mätte 15,50 i det tredje försöket, vilket räckte till silver.

Det är helt otroligt, jag är jätteglad. Innan tävlingen var jag lite rädd att jag inte skulle klara av pressen. Men så när jag kom in på arenan och fick se allt folk kände jag mig bara inspirerad. Jag lyckades behålla lugnet, säger Ige till Radiosporten.

Åt segraren Todd Hodgetts, Australien, fanns inget att göra för 28-årige Ige, som tävlar i klassen för utvecklingsstörda. Hodgetts stötte 16,29 - nytt världsrekord.

Vad ska man säga? Han stöter jättebra, och jag är nöjd med mitt resultat. Det var en urladdning att stöta 15,50, men jag vet att jag kan komma upp på de där längderna jag också.

I och med Iges silver har Sverige efter fredagens tävlingar säkrat tolv medaljer i årets Paralympics.

Mikael Widerberg
mikael.widerberg@sr.se

Martin Marhlo
martin.marhlo@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista