1 av 2
2 av 2
martin marhlo mot marathon

"Vi höjer ditt intag av kolhydrater"

Martin Marhlos marathonförberedelser fortsätter. Nu har han fått en noggrann matsedel av kostrådgivaren Anki Sundin.

"Hej Martin!

Din kost ser mycket bra ut. Gör så gott du kan för att kunna äta lagad mat även under lördagen, och är på det här sättet även under vårt laddningstest.

Fyll dessutom på med följande livsmedel under följande dagar:

FREDAG:
200 g nötter eller frön
4 mackor med mycket smör och ost på

LÖRDAG:
100 g russin
200 g nötter eller frön
2 bananer
1 liter juice (du kan alltså dricka juice som måltidsdryck om du vill, eller smutta i dig juice under dagens gång som du känner för det. Välj vilken sort du vill - apelsin, äpple, druva...)

4 mackor med mycket smör och ost på
Om du ska ha med dig lagad mat på lördag föreslår jag en pastasallad med bröd och smör samt grönsaker. Över pastasalladen ringlar du dessutom någon matsked olja. Ät den mängd som du brukar en vanlig dag.

SÖNDAG:
Du äter på samma sätt som under lördagen så länge inpå passet du känner att du kan. Du ska må bra i magen och känna dig lagom mätt (dvs som du brukar föredra att känna dig inför träning). Ta med dig en sportdryck ut.

VÄTSKA: Du dricker efter törst alla dagar, förutom den liter juice som du dricker på lördag och söndag. Du dricker även efter törst under passet på söndag, när du tar med dig en sportdryck.

Vi höjer därmed ditt intag av både kolhydrater och fett till en rimlig "laddningsnivå" för att testa hur du upplever ett långpass.

Lycka till!

Hälsningar Anki"

Radiosporten
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista