Radiosportens listiga julkalender

avslöjar sina topplistor:

 • AIK-Malmö FF 0-1

  AIK hade spelövertaget, men tack vare Jiloan Hamads 1-0 på tilläggstid åkte Malmö hem med segern i bagaget. Nu gäller det att klättra ett steg i taget, säger AIK:s Nils-Eric Johansson till Radiosporten.

 • Känns det som du spelat "Last Christmas" en gång för mycket? Börjar du tröttna på bjällerklang och plingplongande tipp tapp? I lucka nummer 24 bjuder Radiosporten på sju typiska Sportextra-låtar - så skippa julmusiken och lyssna på Sportextras musik istället.  

 • Med närmare 40 timmar sändningstimmar i veckan är det inte så konstigt att det blir lite galet ibland. Radiosporten listar det lustigaste från året som gått.

 • 1. Sepp Blatter, FIFA-ordförande.

  Schweizaren må ha många vänner, men ännu fler hål i osten. En ärketomte som i sin iver över att prägla fotbollsvärlden ofta fattar märkliga beslut. Och vem förstår vad han egentligen menar med sina utspel? Tala ur skägget, Sepp, och rasta släddragarna oftare! God Jul Qatar!
   

  2. Tommy Söderberg, fotbollstränare.

  Om det finns någon i sportvärlden som skulle vara helt perfekt som tomte på julafton så är det han. Mysig, bullrig, givmild och pålitlig. Dessutom känns han som en av de mer sannolika att faktiskt tacka ja till ett tomteerbjudande. Ända in i pepparkaklet!
   

  3. Tommy Tomth, ishockeytränare.

  Med det namnet måste man bara in på listan. Vi på Radiosporten firar som julglada barn varje gång vi hör historien om Tomths möte med vår ena hustomte Mats Strandberg. Efter lång väntan på ett hockey-VM, likt under Vasaloppet, kom Tomth till "Strogges" mikrofon.

  – Välkommen till Mångsbodarna!

  – Eh, tack, får man blåbärssoppa nu...?
   

  4. Thomas Wassberg, skidåkare.

  "Säcken" med skägget gav längskidsporten ett ansikte att minnas. Vem ryser inte än idag av att tänka tillbaka på 80-talets femmilar? Då Wassberg likt en frustande rentjurskalle i jakten på medaljer forsade fram i spåret med rimfrost, snor och saliv hängandes i nyllhåret på ett sätt som gjorde farfar avundsjuk. Ho ho, bragdmedalj jag?
   

  5. Ali Bennaceur, fotbollsdomare.

  Den tunisiske mannen, och hans tomtenisse på linjen, har kommit lindrigt undan i eftersnacket till VM-kvartsfinalen mellan Argentina och England 1986.

  114 580 åskådare på Aztecastadion i Mexico City, och hundratals miljoner tittare framför tv-apparaterna såg det tydligt.

  Maradona boxade in bollen bakom Peter Shilton. Guds hand är en staty av Carl Milles, och inget annat.

  Dags att krypa till korset och be fotbollsvärlden om ursäkt, Ali!

  Robert Tennisberg
  Richard Henriksson
  radiosporten@sr.se

 • Det har blivit en del minnesvärda för att inte säga knäppa upplevelser under åren på Radiosporten. Situationer som knappast någon annan upplevt. Min lista innehåller fem upplevelser som jag tror jag är tämligen ensam om.


 • 1. Uruguay-Ghana.
  Spanien och Andres Iniesta får ursäkta. VM-turneringens mest nervdallrande drama utspelade sig på Soccer City i Johannesburg den 2 juli. Asamoah Gyan med chansen att skjuta en hel kontinent till en historisk semifinal.
   
   


  2. Gustav Larssons etappseger.
  Det var tolv år sedan en svensk cyklist senast stod som etappsegrare i Giro d'Italia. Efter en briljant uppvisning i utförsåkning av tempospecialisten Larsson fick vi äntligen se svenskt överst på pallen igen vid den avslutande etappen i Verona. Årets mest förbisedda idrottsprestation.
   
   


  3. Robin Söderling vs. Tomas Berdych. 
  En tennisrysare av sällan skådat slag. En imponerande uppvisning i mental styrka över fem gastkramande set på Court Philippe Chatrier i Paris. Nästa år går tibrosonen hela vägen.
    
   


  4.
  Curling-guldet. Det ska villigt erkännas att jag knappast är någon curlingfantast överlag, men när det avgörs  så är det ju bara att kapitulera.
    
   


  5. Pokaloperationen.
  Hela fotbollssverige håller andan när landslagsläkaren Magnus Forsblad letar efter opassande inskriptioner. Resultatet? 

  Andreas Lindman
  andreas.lindman@sr.se

 • De fem bästa Johan Andersson inom hockeyns värld.

  Johan I. Johan Andersson, Linköping HC. Den rutinerade Johan Andersson med över 300 Elitseriematcher och med tiden en defenesiv räv under hjälmen.

  Johan II. Johan Andersson, AIK. En av höstens lirare i Elitserien. Hur långt kan han och hans AIK gå?

  Johan III. Johan Anderssom, Växjö. En komplett spelare.....det kan inte dröja långe innan vi har tre Johan Andersson i Elitserien. Tar han sig dit med sitt Växjö, eller på annat sätt?

  Johan IIII. Johan Andersson, Grästorp i Division 1. Har testat juniorhockey i HV men är Grästorpare från skridskorna och uppåt.

  Johan V. Johan Andersson, Falu J20. Bara 18 år och den som har längsta vägen att gå. Att en yngling från klassika Älvdalen skulle nå Elitserien känns både kul och exotiskt. Du vet ju Johan att det går att nå långt....snacka om att kunna ta rygg på rätt personer.

  Johan nr 1 t.o.m. Johan nr 4, har alla spelat i TV-pucken.


  Christer Jonasson
  christer.jonasson@sr.se

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista