Domnarvet vann damstafetten – tangerade rekordet

2:08 min

Domnarvet och Järla gjorde upp om segern i damstafetten under Tiomila. Avgörandet kom på den tolfte kontrollen.

– Det var match hela vägen in i mål, säger avslutaren Emma Johansson.

Efter den nästa sista sträckan ledde Järla, fem sekunder före Alfta-Ösa och åtta före Domnarvet, men ganska snart på femte och sista hade det utvecklat sig till en duell mellan Domnarvets Emma Johansson och Järlas Elin Hemmyr Skantze.

– Det var match hela vägen in i mål. Elin Sakntze och jag orienterade väldigt bra men jag kände att vi låg först och min tanke var att bara plocka mina kontroller. Jag hade inte så mycket tankar på de som jagade bakom, säger Emma Johansson till Radiosporten. 

Var det någon gång du kände dig kallsvettig?

– Precis på slutet märkte jag att Elin kom snett in till en kontroll och då försökte jag göra ett ryck. Men på de två nästa kontrollerna gjorde jag några sekunder och då hann jag tänka att hon kanske smiter förbi nu. Men det gjorde hon inte. 

Tillslut kom ett litet ryck av Emma Johansson och Domnarvet.

– Jag märkte på långsträckan att hon var lite trött. Det gjorde att jag gick ifrån innan spurten, säger Emma Johansson som när hon gick i mål tog Domnarvet till seger.

Klubben tangerade därmed rekordet i antal segrar i damernas Tiomila, fyra vinster som även NTHI från Trondheim tagit.

En stark sträcka gjorde Stora Tunas Tove Alexandersson, som gick ut som åtta, 3.43 efter ledande Järla och åt in dryga minuten och avancerade upp till tredje plats. 


1) Domnarvets GOIF (Elin Dahlin, Karolina Höjsgaard, Dana Safka Brozkova, Lena Eliasson, Emma Johansson), 3.57,09, 2) Järla Orientering +0.39, 3) Stora Tuna OK, +2.33.