• Känns det som du spelat "Last Christmas" en gång för mycket? Börjar du tröttna på bjällerklang och plingplongande tipp tapp? I lucka nummer 24 bjuder Radiosporten på sju typiska Sportextra-låtar - så skippa julmusiken och lyssna på Sportextras musik istället.  

 • Med närmare 40 timmar sändningstimmar i veckan är det inte så konstigt att det blir lite galet ibland. Radiosporten listar det lustigaste från året som gått.

 • När Radiosportens webbredaktör för första gången bevakade ett ishockey-VM, i våras i slovakiska Bratislava, slogs han av hur trevliga de svenska spelarna var.

  Här är de allra allra trevligaste.
   

  5. David Rundblad

  Han var förstås glad att bara få vara med. Men det spelar ingen roll. Schysst var han hur som helst.
   

  4. Richard Wallin

  Trevlig. Välformulerad.
   

  3. David Petrasek:

  Så besviken efter finalen, men ändå stannade han till och svarade tålmodigt på frågorna som måste ha varit så tunga att svara på efter hans misstag i början av den tredje perioden.

   
  2. Robert Nilsson:

  Alltid beredd på att svara på frågor och slänga käft. Verkade till och med tycka att det var roligt att vara i mixed zone!!! Satte igång en skön ordväxling om vem som var bittrast och buttrast i Tre Kronor med Martin Thörnberg.
   

  1. Niklas Persson:

  Närvarande, trevlig, intresserad, tålmodig, även efter stortorsken i VM-finalen.

  Martin Hedberg
  martin.hedberg@sr.se

 • Som utsänd Radiosportreporter på en match gäller det att precis som spelarna få tid för återhämtning och samla krafterna under pausvilan. Andreas Matz tar ut guldkornen.

 • drabbade....

  1. Zlatan Ibrahimovic

  Det kom en lista från en hyggligt kunnig jury på FIFA med tio namn, nej det var 15, nej det var 20, nej det var 23! Bra fotbollsspelare från hela världen som kunde få FIFA:s Guldboll för 2011.
  Fanns Zlatan med? Nej. Påverkade det självbilden? För Zlatan? För Sverige?

  2. André Pops & Co runt Vinterstudion. 

  Konceptet med längd, skidskytte, alpint och kanske någon annan snöpudrad sport i samma block har utförts med stor proffsighet. Men magin låg i att de körde VARJE helg, skapade sig en PROFIL och hade ALLT. 

  TV4:s central saknar sprakande brasa och ALL mysfaktor. Vad har de egentligen?? Jo, de har den största pjäsen. DE av alla har skidskyttet. Och allting är totalrubbat.

  3. Sampdoria, West Ham och La Coruña

  Så anrika lag. Så fina meriter. Så mycket historia. Så kända hos en svensk publik. I tre så mäktiga ligor. Men.... så tilltufsade (!!) när de i våras dunkades ner till någon sorts anonym andradivision.

  4. Rafael Nadal

  Platsen på världstennisens tron var gjuten. Lejonet (Federer) var skadskjutet och började linka och halta. Mallorquinen vann under 2010 Paris, Wimbledon och US Open. Nu som 25-åring ville han fortsätta härska.

  Vad hände i år? En annan, ännu yngre kille gick och vann Australian Open, Wimbledon, US Open, prinsessan och tronen.

  5. Northug & Hattestad

  24 februari. Skid-VM-premiär där skid-VM bör avgöras. Hela Holmenkollen var draperat i norska flaggor. Två hemmaåkare av yppersta världsklass hade nått fram till sprintfinal och skulle bara "knyta till". Men ett par problem: Sverige hade tre (3) åkare i final. Northug fick ge sig i guldstrid mot svenske Hellner. Och Hattestad fick ge sig i bronsstrid mot svenske Jönsson.

 • Martin Marhlo listar fem fotbollsallsvenska hej då, eller kanske au revoir?

  1. Mjällbys italienare
  Många var vi som trodde att Mjällby var på väg ur allsvenskan under hösten när laget dalade allt lägre ner i tabellen. Men Mjällby reste sig, säkrade kontraktet med marginal och istället för att säga farväl till Mjällby fick Mjällby säga farväl till två spelare - som fick kontrakt i serie A!!!

  Mustafa El Kabir till Cagliari och David Löfquist till Parma! Två exporter till Serie A från lilla Mjällby - under samma säsong! Ur led är tiden...

  2. Mattias Jonson
  Den skadeförföljde Djurgårdsveteranen lade skorna på hyllan efter 20 säsonger. En hyllad järnkamin gjorde sitt sista framträdande inför hemmapubliken på Stockholms Stadion i allsvenska avslutningen mot Gelfe.

  Men istället för att som traditionen (väl?) bjuder låta spelaren starta och sen bli utbytt i andra halvlek under stående ovationer valde tränare Magnus Pehrsson att byta IN Jonson med bara några få minuter kvar av matchen. Märkligt! Men sällan har en uppvärmning blivit så uppmärksammad och hyllad som Jonsons!

  3. Tom Prahl
  Ärligt talat - är det nån som kommer att sakna Trelleborg i allsvenskan? Nej knappast! Utan Tom Prahl däremot är allsvenskan en profil fattigare. En av Sveriges mest framgångsrika tränare som tagit SM-guld både med Halmstad och Malmö FF och som tog Trelleborg ut i Europa på 90-talet.

  Lasse Lagerbäck har lanserat Tom Prahl som framtida förbundskapten. Hmmm kanske inte men Prahl var en skön typ som alltid sa vad han tyckte! Värd en bättre avslutning på karriären än att för första gången åka ur allsvenskan.

  4. Banguras
  Bang Bang Banguras! AIKs succéanfallare som försvann under säsongen. Muhammed Bangura till Celtic och Teteh Bangura till Bursaspor! AIK fick ordning på ekonomin och lyckades trots två tunga farväl behålla positionen som ett topplag!

  5. Spanska liret
  Det lät ju onekligen lite spännande! Real HBK! Med spelare från Real Madrid och tränare från Barcelona skulle Halmstad spela underhållande a la spanska La Liga. Gick väl si så där.. Spelarna åkte hem en efter en och til slut fick tränare Josep Clotet Ruiz sparken - å Halmstad åkte ur med dunder och brak. Hejdå HBK!


  Martin Marhlo

 • Radiosportens listiga julkalender

  Speedway är en unik sport som låter förarna köra i flera klubbar samma år men där det ändå finns olika syn på hur regelverket ska tolkas och vara till sportens bästa....

  1)  Ljuddämpardebatten
  Polska förbundet förbjöd sina förare köra med de nya ljuddämparna och tillät bara gamla dämpare på polska banor. Men debatten tystnade en bit in i säsongen precis som motorljudet men bara för ett tränat öra.

  2) Fusket
  Polske Krzysztof Kasprzak misstänktes ha manipulerat sin ljuddämpare så den såg ny ut men hade den gamlas prestanda. Ljuddämparen försvann precis som Kasprzak från Vargarna

  3) Ekonomin
  Samtidigt som de polska toppklubbarna erbjöd miljonbelopp till förare levde de flesta svenska klubbarna under hård ekonomisk press. Lejonen som varit i tre raka finaler fick ebb i kassan och nekades elitlicens för 2012. Säsongen slutade med degradering till allsvenskan. Det nya playoutsystemet för att att ta fram det andra nedflyttningslaget blev ett publikfiasko som grävde nya hål i klubbkassorna. Till 2012 blir det lönetak i elitserien

  4) Seriessystemetsförvirring
  Efter 2010 års förvirring kring antalet lag i svenska elitserien kördes serien med udda antal lag 2011 och två lag skulle åka ur för att ersättas av bara ett från allsvenskan. Misstankarna om att ingen skulle/ville gå upp från allsvenskan fanns under hösten och besannades när Rospiggarna som erbjöds elitserieplatsen tackade nej direkt efter att Västervik degraderats via ett publiktunt playoutdrama. Västervik tackade ja till förfrågan om att stanna i elitserien och allt som hände var att Lejonen flyttades ner en serie.   

  5) GP-status
  Nya regler i Polen gör att varje klubb i Ekstraliga nästa år bara får ha en GP-förare i truppen nästa år.  Det betydde att en handfull förare tackade nej till att köra i GP-serien 2012 och avstår från att vara med om att tävla om VM-titeln. Det leder till att det blir fyra blågula förare i VM - kampen näsat år efter att Peter Ljung tackade ja till GP-plats men att köra i polska ligan har blivit det mest attraktiva för världens bästa speedwayförare.


  Jan Rindstig

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista