• Radiosportens listiga julkalender

  Det hinner hända en hel del under ett år. Och det mesta hörs inte ens i radio! Här har vi, som en liten juklapp, gläntat på dörren in bakom kulisserna på arbetsplatsen Radiosporten. Från oss alla, till er alla - en riktigt GOD JUL!

 • Radiosportens listiga julkalender

  Att måla upp bilder för lyssnarna är en svårbemästrad gren. Men en som verkligen lyckas är vår omåttligt populäre ridsportsreferent Christian Olsson, som med sin säregna kommenteringsstil lyfte ridsporten till en helt ny nivå i London. Vad ska man säga? , I salute you!

 • Utseendet är inte det viktiga, det är insidan som räknas. Utom på fotbollsplanen, där är det ändå trots allt fotbollskunskaperna som är det viktiga. Men det går heller inte att komma ifrån att en snygg matchtröja på ett ganska bra sätt kan täcka upp för brister i spelet. Och en ful tröja kan sänka det mest underhållande lag till nivån att man knappt orkar med en 90-minutersmatch.

 • 1 av 5
  2 av 5
  3 av 5
  4 av 5
  5 av 5
  radiosportens listiga julkalender

  Dagens lucka innehåller gråt, svordomar, tomhet, kylskåp, en centimeter och - som en liten julbonus - välhängda kanotister.

  Dags att se tillbaka på OS i London - och missarna vi får söka terapi för att komma över.

 • Radiosportens listiga julkalender

  Det svenska herrlandslaget i fotboll och Lasse Granqvist/Ralf Edström har haft en lyckad höst. Vår älskade duos referat från Tysklandsmatchen har avlyssnats över en halv miljon gånger. Och sedan slog Zlatan till mot England. HERREGUD, som Patrik Ekwall kunde ha twittrat.

 • Radiosportens listiga julkalender

  Det brukar ju ibland raljeras om att radiojournalister också skulle vara utrustade med ett typiskt "radiosutseende". Det stämmer inte alls på Radiosporten. Vi är i stället utrustade med en massa andra människors utseenden. Här hittar du en lista med oss - och våra dubbelgångare.

 • Radiosportens listiga julkalender

  En ”rip-off” är en modern och fräsch variant av gamla förlagor. Radiosportens filmfantast Bengt Skött har upptäckt att några gamla klassiker fick ett alldeles nytt och fantastiskt (sport-)innehåll under 2012.

 • radiosportens listiga julkalender

  Idrott och rockmusik hör ihop, i alla fall om man frågar rockmusiker. Erfarenheten av att ha intervjuat hundratals rockmusiker genom åren säger att de mycket hellre snackar sport än musik, och en gammal brittisk musikjournalistregel säger att första frågan till rockstjärnan alltid ska vara vad hen tyckte om matchen igår...

  I Sverige finns exemplen Håkan Hellström som hejar på Gais, Thåström och Dregen som är Djurgårdssupportrar och Niklas Strömstedt som sällan missar en AIK-match. Hammarby har mängder av indiepopmusiker som anhängare och Wilmer X är förstås Malmö FF.

  Men den här listan tänkte fokusera på fotbollens hemvist Storbritannien, där sambandet fotbollmusik är på ett seriösare plan än i Sverige:

 • radiosportens listiga julkalender

  Kommentatorspositioner kan vara av synnerligen skiftande kvalitet när man ska göra insatser i Sportextra. Många har varit hur bra som helst, andra är - ja låt oss säga - mindre bra...

  Jag har letat i minnesbankarna och fem minst sagt udda placeringar poppar upp:

 • Radiosportens listiga julkalender

  Undrar du hur det går till när vi sänder Sportextra? Då ska du kolla in det här. Alexander Lundholm guidar dig runt bakom kulisserna på Radiosporten i dagens lucka.

 • Den 12:e december 2012 är dagen då det är ofrånkomligt att fundera kring den för svensk fotboll så bittra talföljden 1-2. Sommaren 1990 marscherade Sverige ut ur VM-turneringen till den jobbiga takten med förlust i samtliga tre gruppspelsmatcher.

  Men faktum är att den svenska landslagshistorien är full av bittra 1-2-nederlag. En titt i arkiven ger oss... jo ni kan nog ana hur många, 12 stycken tunga 1-2-förluster.

 • radiosportens listiga julkalender

  Fotboll är den bästa vintersporten. När decembermörkret rullar in finns det inget bättre än att ta del av högklassig fotboll från varmare breddgrader. Där är gräset nästan alltid grönare. På flera sätt och vis.

  Men ibland slår Kung Bore till och inte ens eluppvärmda gräsplaner kan stå emot när det på kort tid faller flera decimeter snö.

  Sådana förhållanden skapar inte de bästa förutsättningarna för bra spel - men minnesvärda matcher brukar det bli.

  Här kommer en julkalenderlista med fem insnöade fotbollsmatcher.

 • Radiosportens listiga julkalender

  Intervjusituationer kan vara märkliga. Ibland lite stela och kantiga. Mer än en gån ghar det hänt att en Radiosport-medarbetare försökt lätta upp stämningen med ett skämt. Här är några exempel då vi borde låtit bli:

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista