• Enligt all idrottslogik borde han inte ha klarat av det, men nu är det plötsligt Henrik Stenson som käkar indisk buffé tillsammans med en pokal från 1872.
  Och inte vilken Henrik Stenson som helst, utan Henrik Stenson - majorvinnaren.
  – Det börjar bli lite mer påtagligt när jag ser bucklan här, säger han.

 • Golfkrönikörer världen över är lyriska och jämför söndagens kamp mellan Henrik Stenson och Phil Mickelson med tidigare legendariska uppgörelser i British Open.
  Årets stenhårda fajt fick i BBC namnet "Duel of the Sons".

 • Redan i januari mottog golfaren Henrik Stenson hyllningarna på Idrottsgalan för Radiosportens och svenska folkets Jerringpris. Nu har han sin egen Jerringprisskål.

 • Är man världens hetaste golfspelare har man fullt upp. Så när Radiosporten ville träffa  Jerringpriskandidaten Henrik Stenson fick vi lifta med honom - från Malmö på väg titt Sturups flygplats. Hör världstreans resumé av sitt golfår som han betecknar som "löjlig bra".  Om hur det var att knäcka Tiger och om drömmen att vinna en Major.

  – Det har varit löjligt bra från sommaren fram till att vi sitter här, säger Stenson.

 • Ingenting kunde stoppa Henrik Stenson från att skriva in sig i historieböckerna. När han rullade i eagleputten på 18:e hålet var det klart - svensken vann i Dubai och blev därmed först någonsin att vinna penningligan i Europatouren och PGA-slutspelet i USA under samma år.

 • 1 av 4
  2 av 4
  3 av 4
  4 av 4
  golf

  Inget kunde rubba Henrik Stenson under den sista rundan av PGA-tourfinalen. Svensken vann tre slag före amerikanerna Jordan Spieth och Steve Stricker.
  – Jag är mållös. Jag var inte alls säker på mitt spel i dag men att ändå kunna hänga i och till slut vinna känns helt overkligt, säger svensken efter segern.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista