TENNIS

Ymer föll knappt i Wimbledon-debuten

Tennisspelaren Elias Ymer från Skara kämpade och slet, men fick till slut ge sig mot den 211 centimeter långe kroaten Ivo Karlovic i den första omgången av Wimbledon.

25-rankade kroaten vann till slut med 3-1 i set (6-7, 6-2, 6-4, 7-6).

Det var Ymers första framträdande i världens främsta Grand Slam-turnering och det började bra. Ymer lyckades hålla sin serve hela vägen fram till ett tiebreak i första set. Väl där bröt Ymer Karlovics serve två gånger och kunde sen serva hem första setet (7-2 i tiebreak).

I det andra setet tappade svensken i koncentration mot den hårdservande kroaten, som vann enkelt med 6-2. I det tredje setet höll spelarna sina servar fram till 5-4-ledning för Karlovic, då bröt kroaten svenskens serve och snodde retfullt åt sig setet.

I fjärde set fortsatte Ymer spela över förväntat och pressade kroaten till ett nytt tiebreak. Men där var kroaten kyligast och kunde relativt ohotad slå in matchbollen vid ledning 6-2, givetvis via ett serveess. Kroatens 42 serveess i matchen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista