Speedwaystjärnan straffas efter uttalande

3:57 min

Han vägrade ställa upp i lag-VM för Sverige, i protest mot att Anders Fröjd skulle vara med som ledare. Nu straffas speedwayförare Fredrik Lindgren av förbundet med avstängning.

– Jag tycker det är lite för låg nivå på det som hanterats i media, säger Svemos koordinator Jon Lindberg till Radiosporten. 

Fredrik Lindgren som häromveckan blev fyra i säsongens första VM-deltävling, vägrade blankt att ställa upp i lag-VM för en tid sedan och var tydlig med sin kritik mot att Anders Fröjd fick en ledarposition för det svenska landslaget.

På tisdagen offentliggjorde förbundet, Svemo, beslutet att stänga av Lindgren från att köra seriespeedway utomlands från den 14 april till 11 maj. ”En disciplinär åtgärd för den negativa publicitet som Fredrik har orsakat Track Racing sektionen/Svemo i samband med sitt beslut att inte delta i lag-VM för Sverige 2014”, meddelade Svemo och Jon Lindberg utvecklar:

– Beslutet grundar sig i det efterspel som blivit efter Fredriks beslut och de uttalande han gjort. Det handlar om att sätta ner foten och markera vad man säger och vad man behandlar i medierna, säger Lindberg.

Fredrik Lindgren är besviken över förbundets beslut.

– Det är väl på grund av att jag tackat nej till lag-VM och gett en del kritik till tidningarna, säger Lindgren till Radiosporten.

Fredrik Lindgren kommer sannolikt att missa fyra matcher med Gdansk i den polska ligan den närmaste tiden.

– Det är en tuff åtgärd som vidtagits gentemot mig och som gör att jag förlorar vissa tävlingstillfällen och även intäkter som jag behöver, säger Lindgren.

Svemo vill reglera vad speedway-förarna säger till medierna framöver.

– Vi måste börja titta över det vad gäller flera, och allmänt inom vår sport.

Lindgren hoppas att bråket snart får en lösning.

– Vi kanske behöver sitta ned jag och förbundet öga mot öga och prata igenom det så att vi får ett avslut på allt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista