Rospiggarna
Arkivbild. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Rospiggarna med överraskande seger i första semifinalen

Smederna hade inför kvällens första semifinal i Eskilstuna inte förlorat på hemmaplan. Men den fina sviten stoppades av Rospiggarna som vann överraskande.

Många var det som trodde att om Rospiggarna skulle kunna bräcka Smederna så skulle det i så fall vara på hemmabanan. Men så blev inte fallet.

De tre första heaten blev jämna och slutade 3-3, vilket gav ställningen 9-9. Men efter det så lyckades Rospiggarna allt som oftast hålla kommandot i matchen.

I det nionde heatet kom kvällens första 5-1:a för Rospiggarna tack vare Jason Doyle och Max Fricke vilket då gav ställningen 24-30.

Det blev ett underläge som hemmalaget aldrig kunde ta igen. Det fjortonde heatet plockade Rospiggarna ytterligare en 5-1:a.

Det sista heatet fick tas om efter det att hemmalagets stjärna Fredrik Lindgren gått omkull och blivit utesluten. Det sista heatet slutade även det 5-1 för gästande Rospiggarna. Matchen slutade 39-51, tufft inför bortareturen för Smederna.

Bästa poängplockare i Smederna blev Fredrik Lindgren med elva poäng samtidigt som Jason Doyle kammade hem 15 poäng för gästande Rospiggarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista