Experten: En enorm prestation

1:08 min

Sverige säkrade fjärde raka VM-guldet efter att ha slagit Finland i finalen med klara 5-1.
– Det är en enorm prestation att vinna guld igen, säger Radiosportens expert Peter Ahnberg.

Efter en mållös första period tog Sverige tag i taktpinnen i andra perioden. Och i den tredje kunde blågult defilera hem guldet, finalen slutade hela 5-1.

– Det är en härlig känsla att sitta här och kunna njuta av guldet. Sverige befäster sin dominans. Det är härligt att vara svensk i innebandy, jag älskar när Sverige vinner, säger Radiosportens expert Peter Ahnberg.

Det här var alltså det fjärde raka guldet för Sverige - och ofta går snacket om att landslaget är för överlägset. Nonsens, enligt Ahnberg.

– Det krävs en rejäl insats för att bli så här bra. De lallar inte omkring direkt. Sverige har bäst resurser och lägger ner otroligt mycket tid på att bli så här bra. Det krävs en enorm prestation för att ta sig in i landslaget, och det krävs en hel del för att kunna prestera i match efter match. Det här guldet är fullt välförtjänt och man ska verkligen hylla laget, säger Ahnberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista