• 1 av 2
  2 av 2
  Svensktoppens Melodifestivalspecial

  Det svänger om Swingfly. När Richard Anthony Silwer kom från New York till Sverige fick karriären sving. I Melodifestivalen tävlar han med "Me and my drum".

  Swingfly medverkar i den första deltävlingen i Luleå i Melodifestivalen med ”Me and my Drum” och intervjuas av Carolina Norén. Och artistnamnet har han tagit efter ett minne av sin mor...

 • 1 av 2
  2 av 2
  Svensktoppens Melodifestivalspecial

  Melodifestivalen - ett givet steg men ändå ett spektakel tycker Pernilla Andersson som önskar sig en finare turnébuss. Hon tävlar med låten "Desperados" och medverkar i den första deltävlingen i Luleå i Melodifestivalen.

  Men i övrigt gillar Pernilla Andersson fisk. Fiske närmare bestämt och allra helst vill hon pimpla och bjuda de andra tävlande på pimpelfisksushi.

 • 1 av 3
  2 av 3
  3 av 3
  Svensktoppens Melodifestivalspecial

  Dilba är en tävlingsmänniska ibland och ibland inte. Men hon håller koll på hur mycket hon vinner och hur mycket hon förlorar. Frågan är om hon vet hur man vinner? Med låten "Try again" ska hon försöka i alla fall. 

  Dilba är aktuell i Melodifestivalens första deltävling i Luleå med låten "Try again".

 • 1 av 3
  2 av 3
  3 av 3
  Svensktoppens Melodifestivalspecial

  Jenny Silver har strippat baddräkten från i fjol. Och nu är hon tillbaka i Melodifestivalen. Först tänkte hon nej men sedan blev det ett ja tillslut i alla fall efter att Bert Karlsson himself lockade med en riktig schlagerlåt.

  "Something In Your Eyes" framförs av Jenny Silver i Melodifestivalens första deltävling i Luleå. Dock inte i silverhandske. Däremot kanske det blir lite höga pumps och axelvaddar.

 • 1 av 3
  2 av 3
  3 av 3
  Svensktoppens Melodifestivalspecial

  Rasmus Viberg jobbar egentligen i en klädbutik. Men det är ju inte direkt hans drömkarriär. Nu gör han debut i Melodifestivalen med låten "Social butterfly" - om tjejer som försvinner - som fjärilar. Typ.

  Här intervjuas Rasmus av Carolina Norén. Han får förklara det där med fjärilsteorin och berättar lite om förväntningarna inför den första deltävlingen i Melodifestivalen som äger rum i Luleå.

 • 1 av 3
  2 av 3
  3 av 3
  Svensktoppens Melodifestivalspecial

  Man kan inte sitta i evigheter och hoppas på ett samtal från Mister Melodifestival. Årets webbjoker - Jonas Matsson gjorde slag i saken själv istället och förverkligade drömmen och tävlade sig in i årets schlagercirkus. 

  Jonas tävlar med låten "On my own" i den första deltävlingen i Melodifestivalen som äger rum i Luleå. Men egentligen är han inte särskilt ensam avslöjar Jonas när han intervjuas av Carolina Norén. Det finns en flickvän med i bilden. 

 • 1 av 3
  2 av 3
  3 av 3
  Svensktoppens Melodifestivalspecial

  Carolina Norén förstår nästan ingenting när Le Kid ska försöka förklara vad de är. "Oh my god" vilket gäng. Det var i alla fall något med konfetti, delfiner och odiskade ugnsformar.

  Det sockerspeedade femmannaband består av Felix, Märta och Anton, Helena och Johanna. Vi vet inte vad vi ska tro när de berättar att hela bandet egentligen träffades på dejtingsajt. Vad vi vet däremot är att Le Kid delltar i Melodifestivalen 2011 i första deltävlingen i Luleå med låten "Oh my god".

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista