• Melodifestivalen 2015
  Expertkommentatorns analys av de två första startfälten.

  I dag presenterades de två första startfälten till Melodifestivalen 2015. Tre tidigare vinnare finns med i Göteborg och Malmö. Jessica Andersson som vann med Fame 2003, Marie Bergman som har vunnit alla tre gånger som hon startat och så Eric Saade som kom trea i Eurovision Song Contest 2011.

 • 1 av 4
  2 av 4
  3 av 4
  4 av 4
  Eurovision Song Contest

  Azerbadjans nummer "Running Scared" vann schlagereuropas flesta röster. Bronsplats och tredjeplacering blev det för Sveriges Eric Saade och låten "Popular" skriven av Fredrik Kempe.

 • Eurovision Song Contest

  I den sista passagen ut till arenan hamnar vi av en slump mitt i det kanske absolut sista genrepet av Eric Saades POPULAR... framfört i artistkorridoren.

 • Eurovision Song Contest

  Sverige kan andas ut. Eric Saade hittade sin feeling och gjorde det. I den andra semin gick Saades "Popular" vidare till final. Även om det kändes som att det var på håret...

 • Eurovision Song Contest

  Eric laddade inför semifinalen med att bland annat uppträda på Tysklands 12-poängsfest. Med det menas att alla länder som gav Tyskland 12 poäng i fjol var välkomna.

 • 1 av 10
  2 av 10
  3 av 10
  4 av 10
  5 av 10
  6 av 10
  7 av 10
  8 av 10
  9 av 10
  10 av 10
  Eurovision Song Contest

  Temat för årets Eurovision Song Contest är "Feel the heart beat". 

  När Eric Saade med låten Popular presenterades som sista låt att gå vidare till final i Eurovision Song Contest 2011 var det inte bara den svenska delegationen som satt med hjärtat i halsgropen.

 • 1 av 10
  2 av 10
  3 av 10
  4 av 10
  5 av 10
  6 av 10
  7 av 10
  8 av 10
  9 av 10
  10 av 10
  Eurovision Düsseldorf

  Senaste nytt. En söndag i Düsseldorf med Eric Saade som lagt sig till med en ny vana.

  Carolina Norén sammanfattar ankomsten till Eurovisionstaden i sin krönika.

  Vad tror du om Erics chanser i Düsseldorf?

 • Eurovision Song Contest

  Nu börjar allvaret för både dig och Eric Saade, vårt hopp i Eurovision song contest. På tisdag värmer vi upp eurovisionveckan med delfinal ett och på torsdag så gäller det, då ska Eric Saade ta Sverige vidare till lördagens stora final i Eurovision song contest 2011.

  Tävlar du i någon av  denna vecka har du chansen att vinna exklusiva prylar signerade vårt eurovisionhopp.

  Vad tror du om Erics chanser i Düsseldorf?

 • Eric Saade

  Buren sprängdes inte på första försöket men Eric har annat fokus. Barfotacypritoer står på tur i startordningen efter Saades glaskrossarnummer i semifinal två.

  - Jag gav inte allt och hade fullt upp med att fokusera på alla kameror berättar Eric Saade när han träffar Kris Boswell efter den första repetitionen i eurovisionarenan i Düsseldorf.

 • 1 av 2
  2 av 2
  Svensktoppen

  Det var en skeptisk jury som mötte senaste omgången . Eller så var svenska folket bara väldigt nöjda med nuvarande svensktoppslistan. För veckan som gick bjöd inte på några större förändringar. Spänningen stiger istället nu när melodifestivalettan Eric Saade testas som utmanare på listan.

  Hur tror du att det går för Eric Saade?

 • 1 av 4
  2 av 4
  3 av 4
  4 av 4
  Veckans utmanare

  Nu låter vi utmanarna gå bananas på Svensktoppen. Eric Saade går hårt ut med att avslöja det senaste om hur han ska lyckas spränga sig själv i luften under Eurovision. UTAN att få de tyska arrangörerna att se rött.

  Och mitt under pågående utmanarvecka byter bandet bakom en av utmanarlåtarna namn mitt under en spelning.

  Hur tror du att det går för Eric Saade?

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista